En 2030 se habrá asegurado la consecución de los niveles salariales de los convenios colectivos vigentes sobre la base de un salario mínimo de referencia adaptado a la realidad de la región metropolitana de Barcelona
Las rentas del trabajo, principal fuente de ingresos en la mayoría de los hogares y piedra angular del actual sistema de protección social, deben mantenerse en unos niveles que garanticen alcanzar los ingresos para sostener una vida digna. Asimismo, la estructura productiva debe impulsar la generación de un número creciente de empleos con salarios y condiciones suficientemente atractivas para retener el talento y estimular la participación de las personas jóvenes en el mercado laboral.

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) és un ens de dret públic que actua com a òrgan consultiu i d’assessorament del Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals. La seva composició, amb una àmplia representació institucional, permet que esdevingui un fòrum permanent d’assessorament, anàlisi i debat entre l’Administració i la societat. Recull propostes dels agents socials, analitza l’adequació de les polítiques governamentals i fomenta la interacció productiva d’idees i propostes per reforçar el diàleg social a Catalunya.
El Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) és un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona, creat el 1992, que aplega els agents socials i econòmics més representatius de la ciutat amb l’objectiu d’esdevenir espai de diàleg i consens en els àmbits econòmics, socials i pressupostaris. Entre les seves funcions hi ha elaborar estudis, dictàmens i propostes de resolucions sobre matèries econòmiques i socials a sol·licitud dels òrgans de govern municipal o per iniciativa pròpia a proposta de qualsevol membre del CESB; analitzar, promoure debats i elaborar propostes en qüestions d’àmbit socioeconòmic d’interès per a la ciutat; impulsar accions orientades a la millora de la vida econòmica, social i ciutadana de Barcelona, i elaborar anualment la Memòria socioeconòmica de Barcelona, on s’exposin consideracions sobre la situació de la ciutat.