Pasar al contenido principal

InnoHEIs

Imatge InnoHEIs
Academia
Sector público
Sector privado
Otros
Inactivo

Objectius del projecte

InnoHEIs té com a objectiu ampliar el paper de les universitats i la seva infraestructura de recerca i innovació com a agents clau per al desenvolupament de la innovació regional.

Descripció del projecte

És ben conegut que afavorir l’emprenedoria i la creativitat aporta molts beneficis a les institucions d’educació superior (HEI, per les sigles en anglès) i a les regions properes. El projecte InnoHEIs aborda el repte de millorar el paper de les HEI i les seves infraestructures de recerca i innovació (RII) com a facilitadores del procés de descobriment de les opcions d’emprenedoria, que és un procés de baix cap a dalt, inclusiu i interactiu. En aquest procés es permet als participants de diversos entorns (polític, empresarial, acadèmic, etc.) descobrir possibles noves activitats i oportunitats que sorgeixen gràcies a aquesta interacció. Així, l’objectiu és impulsar les col·laboracions existents en el marc de la infraestructura de les universitats, per enfortir el rol d’aquestes i donar solucions a reptes econòmics i socials del territori.

En el projecte també hi participen 10 socis addicionals a la Universitat Autònoma de Barcelona, procedents de França, Països Baixos, Finlàndia, Suècia, Polònia i Lituània, i està liderat per la Universitat de Ciències Aplicades de Hanze (Groningen, Països Baixos).

Àmbits d’intervenció

Educación y formación

Es necesario emprender acciones para actualizar y poner al día la formación, de modo que esta también esté orientada a las necesidades del mercado de trabajo, actuando principalmente en la expansión de la formación profesional y la formación continuada, así como impulsando el incremento de demanda de las enseñanzas STEM, especialmente, entre las mujeres.

Transferencia tecnológica

La mejora de la transferencia del conocimiento generado por el sistema de universidades e investigación en las empresas, actualmente uno de los puntos débiles del sistema de innovación en la región metropolitana de Barcelona, debe perseguirse potenciando el sistema de centros tecnológicos y potenciando el intercambio de conocimiento entre todos los actores del ecosistema de la innovación.

Formación y educación

El nivel formativo y las competencias adquiridas deben permitir superar las barreras para acceder o progresar en el mercado laboral. En este sentido, es necesario incidir especialmente en la reducción del abandono escolar prematuro o en el aprendizaje a lo largo de la vida, tanto el especializado como el enfocado a competencias generales (como el dominio de idiomas o las competencias TIC).

Gestión del talento

La centralidad del talento en el impulso de un tejido productivo innovador y que proporcione niveles salariales medios y altos hace que sea necesario poner mucho énfasis en su potenciación y retención. La atracción de talento es el complemento que debe contribuir a cubrir necesidades no satisfechas con el talento local, y requiere un importante esfuerzo de coordinación y simplificación de ciertos procesos.

Líders del projecte

Per saber-ne més

Contacte

Facultat d'Economia i Empresa
slipi.economia.empresa@uab.cat
Plaça Cívica
Bellaterra (08193)