Pasar al contenido principal

Erasmus+ DIGI-SOC

Imatge DIGI-SOC
Academia
Sector público
Sector privado
Otros
Inactivo

Objectius del projecte

Els tres objectius principals de l’Erasmus+ DIGI-SOC es poden resumir de la següent manera:

  1. Desenvolupar mètodes curriculars innovadors que promoguin una mentalitat emprenedora transversal (és a dir, no només d’un àmbit acadèmic), treballant reptes socials i econòmics, en col·laboració amb agents del territori.
  2. Expandir les competències digitals que tinguin una aplicació pràctica en el desenvolupament de les habilitats requerides per fomentar aquesta mentalitat emprenedora, incorporant-ho als models curriculars.
  3. Treballar en un marc transnacional en el qual participants de diversos estats europeus aprenen entre ells, lligat a les seves bones pràctiques i considerant reptes comuns europeus.

Descripció del projecte

El projecte busca traslladar aquesta cooperació transnacional en materials curriculars d’alt valor afegit que treballin sobre la mentalitat emprenedora i les competències digitals per tal de fer front als reptes socials. En aquesta direcció, el projecte incorpora les següents activitats: mapeig de les habilitats lligades a les competències de mentalitat emprenedora i digital, identificació i disseny de materials curriculars nous (o millorats), suport a projectes d’estudiants de diversos països europeus que els ajudi a millorar les seves habilitats i competències en aquests àmbits, treball sobre reptes locals amb la visió/col·laboració d’entitats del territori i elaboració d’un manual pedagògic que contempli aquest marc conceptual.

El projecte està liderat per la Universitat d’Economia de Katowice (Polònia) i inclou com a socis, a més de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Bolonya (Itàlia), la Universitat de Lausana (Suïssa), la Universitat Tècnica de Kosice (Eslovàquia), la Universitat de Centre Suècia (Suècia), l’Institut Universitari de Lisboa (Portugal), la Universitat d’Economia de Bratislava (Eslovàquia), la Universitat de Ciències Aplicades de Tampere (Finlàndia) i l’Institut Nacional de Recerca de l’Agricultura, l’Alimentació i el Medi Ambient (França).

Àmbits d’intervenció

Educación y formación

Es necesario emprender acciones para actualizar y poner al día la formación, de modo que esta también esté orientada a las necesidades del mercado de trabajo, actuando principalmente en la expansión de la formación profesional y la formación continuada, así como impulsando el incremento de demanda de las enseñanzas STEM, especialmente, entre las mujeres.

Transferencia tecnológica

La mejora de la transferencia del conocimiento generado por el sistema de universidades e investigación en las empresas, actualmente uno de los puntos débiles del sistema de innovación en la región metropolitana de Barcelona, debe perseguirse potenciando el sistema de centros tecnológicos y potenciando el intercambio de conocimiento entre todos los actores del ecosistema de la innovación.

Formación y educación

El nivel formativo y las competencias adquiridas deben permitir superar las barreras para acceder o progresar en el mercado laboral. En este sentido, es necesario incidir especialmente en la reducción del abandono escolar prematuro o en el aprendizaje a lo largo de la vida, tanto el especializado como el enfocado a competencias generales (como el dominio de idiomas o las competencias TIC).

Gestión del talento

La centralidad del talento en el impulso de un tejido productivo innovador y que proporcione niveles salariales medios y altos hace que sea necesario poner mucho énfasis en su potenciación y retención. La atracción de talento es el complemento que debe contribuir a cubrir necesidades no satisfechas con el talento local, y requiere un importante esfuerzo de coordinación y simplificación de ciertos procesos.

Líders del projecte

Per saber-ne més

Contacte

Facultat d'Economia i Empresa UAB
slipi.economia.empresa@uab.cat
Plaça Cívica
Bellaterra (08193)