Pasar al contenido principal

Millora en la gestió dels PAE (ImpulsPAE)

ImpulsPAE
Sector público
Sector privado
Supramunicipal
Activo

Objectius del projecte

El projecte Impuls PAE vol promoure el desenvolupament d’instruments i models de gestió als polígons d’activitats econòmiques (PAE) per avançar en sistemes de concertació publicoprivada.

Descripció del projecte

El projecte preveu l’elaboració de propostes i la definició de l’estructura, l’escala de governança, les funcions i les competències, a més dels tipus de serveis (com ara millores als polígons, foment de l’activitat o la gestió unificada dels serveis). Es delimiten els subsistemes industrials al territori metropolità i al mateix temps es promou l’associacionisme empresarial.

L’Impuls PAE compta amb la col·laboració i la complicitat dels municipis implicats en el projecte pilot i té dues línies de treball clarament diferenciades:

  1. Consolidació de l’associacionisme empresarial existent, com a element clau en la dinamització i la millora de la competitivitat dels PAE.
  2. Dinamització de l’associacionisme empresarial en llocs sense representativitat existent, com a iniciativa per cercar interlocutors i referents als polígons d’activitat econòmica metropolitans i ampliar les xarxes de col·laboració: implementació del programa ASSOCIA’T.

Àmbits d’intervenció

Espacios de actividad económica

Resulta fundamental garantizar la disponibilidad de espacios adecuados para las diferentes actividades económicas, en un contexto de descarbonización y digitalización, facilitando la reconversión de espacios actualmente existentes y promoviendo nuevos espacios, garantizando su sostenibilidad, una distribución territorial armónica y el equilibrio con otros usos.

Clústeres, redes y territorio

En un contexto empresarial de organizaciones de reducido tamaño, es necesario potenciar instrumentos de colaboración, de carácter formal o informal, que les permitan superar barreras de entrada que dificultan las actividades de internacionalización, y la innovación, o proporcionar una adecuada formación de las personas que trabajan en ellas.

Concertación social y territorial

La mejora de las condiciones de trabajo, entre ellas, las salariales, en un contexto de cambio continuo del mercado laboral, pide la actuación de los espacios de concertación social. En particular, es necesario abordar desde estos espacios el establecimiento de un esquema de salarios de referencia que tenga en cuenta tanto la estructura del mercado laboral como las nuevas realidades laborales y los diversos condicionantes de los territorios de la metrópolis.

Sectores tractores

Los sectores más intensivos en trabajo y, por tanto, con alta capacidad para generar empleo, reclaman una atención específica de cara a asegurar unas condiciones laborales que garanticen incrementos de la productividad. Asimismo, es necesario identificar nuevos sectores generadores de empleo y plantear propuestas de arraigo y aceleración de su desarrollo.

Per saber-ne més

Contacte

Àrea Metropolitana de Barcelona – Agència de Desenvolupament Econòmic
Carrer 60, núm. 19. Planta Baixa. Zona Franca
Barcelona (08040)
930 333 555