Pasar al contenido principal

Pla de millora de polígons industrials i àrees d’activitat econòmica (SuportPAE)

Imatge Suport PAE
Sector público
Sector privado
Supramunicipal
Activo

Objectius del projecte

El projecte Pla de millora de polígons industrials i àrees d’activitat econòmica (SuportPAE) pretén contribuir a la transformació i modernització dels polígons d’activitat econòmica (PAE) arreu de l’àrea metropolitana.

Descripció del projecte

El projecte impulsa una línia de subvencions per a empreses, associacions empresarials i ajuntaments que estiguin vinculats o ubicats en un polígon industrial o àrea d’activitats econòmiques. Els ajuts s’orienten al foment d’actuacions que promoguin la competitivitat i la dinamització dels polígons i les àrees d’activitat econòmica de l’àrea de Barcelona, i, en conseqüència, la generació d’ocupació. El projecte també incorpora iniciatives en l’àmbit de les certificacions de qualitat dels PAE a través de la concertació amb una entitat certificadora reconeguda.

Davant de l’objectiu de contribuir a la creació d’ocupació de qualitat, l’Agència de Desenvolupament Econòmic ha promogut ajudes al sector industrial. Els PAE són els punts d’interès de les empreses que decideixen instal·lar-se al territori metropolità, raó per la qual cal que aquests espais estiguin en condicions òptimes per ser sostenibles i competitius.

Els projectes subvencionats es classifiquen en quatre tipus:

  1. Millora de l’eficiència energètica.
  2. Millora i renovació de la urbanització i de les infraestructures de serveis.
  3. Rehabilitació d’edificis i naus industrials.
  4. Reordenació i millora de la mobilitat i l’accessibilitat, tant exterior com interior, dels polígons.

Àmbits d’intervenció

Espacios de actividad económica

Resulta fundamental garantizar la disponibilidad de espacios adecuados para las diferentes actividades económicas, en un contexto de descarbonización y digitalización, facilitando la reconversión de espacios actualmente existentes y promoviendo nuevos espacios, garantizando su sostenibilidad, una distribución territorial armónica y el equilibrio con otros usos.

Clústeres, redes y territorio

En un contexto empresarial de organizaciones de reducido tamaño, es necesario potenciar instrumentos de colaboración, de carácter formal o informal, que les permitan superar barreras de entrada que dificultan las actividades de internacionalización, y la innovación, o proporcionar una adecuada formación de las personas que trabajan en ellas.

Concertación social y territorial

La mejora de las condiciones de trabajo, entre ellas, las salariales, en un contexto de cambio continuo del mercado laboral, pide la actuación de los espacios de concertación social. En particular, es necesario abordar desde estos espacios el establecimiento de un esquema de salarios de referencia que tenga en cuenta tanto la estructura del mercado laboral como las nuevas realidades laborales y los diversos condicionantes de los territorios de la metrópolis.

Sectores tractores

Los sectores más intensivos en trabajo y, por tanto, con alta capacidad para generar empleo, reclaman una atención específica de cara a asegurar unas condiciones laborales que garanticen incrementos de la productividad. Asimismo, es necesario identificar nuevos sectores generadores de empleo y plantear propuestas de arraigo y aceleración de su desarrollo.

Per saber-ne més

Contacte

Àrea Metropolitana de Barcelona – Agència de Desenvolupament Econòmic
Carrer 60, núm. 19. Planta Baixa. Zona Franca
Barcelona (08040)
930 333 555