Pasar al contenido principal

Fotolineres laborals metropolitanes

Fotolineres laborals metropolitanes
Sector público
Sector privado
Supramunicipal
Activo

Objectius del projecte

Pèrgola fotovoltaica que permet la càrrega de vehicles elèctrics al llarg de la jornada laboral i, a més, permet que l'energia generada sobrant, pugui ser utilitzada pels equipaments. 

El nom “fotolinera” surt de la combinació de les paraules fotovoltaica i gasolinera.
 

Descripció del projecte

La fotolinera, a través d’una pèrgola foltovoltaica, genera energia renovable i de quilòmetre zero. D’aquesta manera, dona un servei doble, ja que, d’una banda, genera electricitat per recarregar vehicles elèctrics endollats, i, de l’altra, quan ja no es necessita més electricitat, l’energia és aprofitada per altres equipaments (com ara el Casal Municipal de la Gent Gran de Sant Feliu de Llobregat). Per consegüent, aquest projecte ofereix, a més d’un estalvi energètic, un estalvi econòmic.

A més, algunes de les fotolineres es localitzen en els aparcaments d’intercanvi Park & Ride, on el servei està dirigit a qualsevol persona que vulgui deixar el seu vehicle elèctric carregant mentre es desplaça en transport públic.

El projecte, per tant, afavoreix la transició energètica i fomenta les fonts d’energia renovable en la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics, alhora que promou la intermodalitat amb el transport públic. A més, ajuda a lluitar contra el canvi climàtic reduint les emissions de CO2 derivades del consum d’energia de la xarxa convencional i millora la qualitat de l’aire, i, en conseqüència, la salut de les persones.

La xarxa de fotolineres es desenvolupa als següents municipis: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montgat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

Àmbits d’intervenció

Recursos energéticos

La transición energética es un proceso clave y que debe darse de manera progresiva y democrática para reducir las emisiones de GEI y, por tanto, mitigar los efectos del cambio climático. En este sentido, es necesario avanzar hacia la sustitución de la energía de origen fósil por energía local y renovable, la disminución del consumo, el aumento de la eficiencia y la autoproducción.

Movilidad sostenible

El transporte de personas y mercancías es una de las principales fuentes de emisiones de gases de efecto invernadero y otros contaminantes de las ciudades. Es imprescindible, por tanto, impulsar un cambio en el actual modelo de movilidad —que tiene una fuerte dependencia de los combustibles fósiles— hacia la ecomovilidad, acompañado de un uso más racional de las grandes infraestructuras.

Infraestructuras y servicios

En la región metropolitana de Barcelona se concentran la mayor cantidad de desplazamientos de Cataluña y las infraestructuras más complejas (como el aeropuerto, el puerto, las vías ferroviarias, etc.). Por eso es necesario impulsar una red de infraestructuras que articule el territorio y que garantice y fomente la movilidad activa, acompañada de servicios eficientes que respondan a las necesidades ambientales, sociales y económicas de la metrópolis.

Industria de la movilidad

El mundo está cambiando hacia una realidad más digital y sostenible, y la movilidad debe ir por ese camino. La industria de la movilidad debe sumarse a los cambios en los patrones de consumo y reconvertirse para asegurar desplazamientos más sostenibles, inteligentes y eficientes.

Contacte

Contacto

AMB – Área Metropolitana de Barcelona 

Carrer 60, núm. 19 Planta Baixa 

Zona Franca – Barcelona (08040) 

934751547