Pasar al contenido principal

Mutare al territori 

Imatge Mutare al territori
Sector público
Organizaciones ciudadanas
Otros
Activo

Objectius del projecte

Es tracta d’un projecte que ajuda a localitzar reptes socials en un territori concret amb la finalitat de resoldre’ls en comunitat des de les arts i la cultura. 

Per solucionar aquests reptes es connecten els agents socials i culturals del territori en un procés liderat i dinamitzat per la Fundació Carulla. 

 

Descripció del projecte

La convocatòria del Mutare al territori s’adreça a organitzacions culturals i socials sense ànim de lucre o a centres educatius del territori català que comptin amb la complicitat d’altres agents, col·lectius i administracions locals. 

Aquest programa es vehicula a través d’un taller de cocreació de cinc hores amb la participació d’aproximadament 50 persones del territori que representen diversos àmbits socials. 

Prèviament al workshop, la Fundació Carulla, juntament amb l’entitat i l’administració local, ajuda a identificar el repte social a treballar, i després s’assaja el taller en un format reduït amb agents estratègics del territori. A continuació, la fundació elabora un informe amb propostes d’acció i dinamitza la sessió de retorn de resultats amb els assistents. 

La convocatòria per al 2022 durà el Mutare al territori a quatre municipis catalans: Terrassa, Verdú, Tarragona i Cardedeu. 

Àmbits d’intervenció

Impacto social

El papel de la cultura en la mejora del bienestar y la salud se ha demostrado durante la pandemia y ha contribuido a superar momentos de incertidumbre y aislamiento social. Asimismo, la interacción de la cultura con otros ámbitos como la educación, la salud, la sostenibilidad o el modelo alimenticio puede contribuir a impulsar cambios y acercarnos a un modelo de sociedad más justa, equitativa y sostenible.

Ecosistema cultural y talento creativo

Las crisis de los últimos años han debilitado mucho el sector cultural. Para revitalizarlo es necesario poner el foco en el tejido cultural, comunitario y asociativo de proximidad: los barrios o los municipios. El impulso del talento creativo, la innovación en contenido y formatos, la reducción de la precariedad laboral o el efecto tractor que los grandes equipamientos tienen sobre el conjunto son algunas medidas que pueden revertir la situación.

Gobernanza y articulación territorial

Los proyectos culturales supramunicipales y los sistemas de itinerancia contribuyen a una mejor articulación territorial de la metrópolis, contrarrestan la centralidad de Barcelona y garantizan una distribución territorial más equitativa de la oferta cultural. La coordinación y el trabajo en red de los agentes culturales es fundamental para conseguir una mejor distribución de la actividad cultural y, al mismo tiempo, preservar la idiosincrasia de los municipios que integran la región metropolitana.

Per saber-ne més

Contacte

 

info@fundaciocarulla.cat

Fundación Carulla 

Via Augusta, 252-260, 5a planta 

Barcelona (08017) 

686435944