Pasar al contenido principal

La Fera

Imatge La Fera
Organizaciones ciudadanas
Otros
Activo

Objectius del projecte

La Fera és una fàbrica digital que busca crear oportunitats per a tots aquells creadors de contingut, podcasters i streamers amb contingut en català. 

Aquests actors es connectaran amb nous públics i se’ls oferiran eines per ser autosuficients, generar interès comercial, arribar a àmbits on el català no és present i expandir-los cap a una distribució internacional. 

Descripció del projecte

Les funcions de La Fera es troben dividides en cinc àrees d’actuació: 

  1. Finançament dels projectes, a través del concurs-llançadora anual de creadors, el Programa Embrió. 

  1. La professionalització del sector creatiu, mitjançant l’assessorament a creadors, podcasters i streamers, i l’increment de la seva vinculació amb marques, empreses, Administració i entitats que busquin crear campanyes de publicitat i patrocinar-los. 

  1. La producció, el desenvolupament i la distribució d’uns projectes digitals en català destinats a certs públics estratègics (joves, públic internacional i nouvinguts). 

  1. La monitoració amb dades contrastables i neutres de com ha evolucionat el català en la indústria creativa digital a través d’un portal (rank.cat) on es podrà conèixer en quin estat de salut general es troba la llengua i les dades d’audiència concretes dels creadors en diverses plataformes, la qual cosa suposa un primer pas en un nou mercat de publicitat digital. 

  1. Finalment, La Fera també busca construir una fàbrica física a Barcelona, un espai on acollirà l’activitat amb públic en directe dels principals creadors digitals en català, amb l’ambició de ser l’espai referent del panorama. 

D’altra banda, també vehicularà ajudes i beques directes destinades a la creació de continguts en llengua catalana a plataformes i posarà en disposició un suport econòmic a projectes concrets estratègics en àmbits on el català no té presència.  

La Fera és un projecte sense ànim de lucre impulsat per un grup de persones preocupades pel futur de la llengua amb el suport de la Fundació.cat i Òmnium Cultural. 

Àmbits d’intervenció

Lengua y cultura catalanas

El retroceso en el conocimiento y el uso del catalán que muestran los datos de las últimas décadas evidencia la necesidad de preservar nuestra lengua, así como también de recuperar los referentes culturales catalanes y fomentar otros nuevos que se complementen con los procedentes de otras tradiciones culturales.

×
Impacto social

El papel de la cultura en la mejora del bienestar y la salud se ha demostrado durante la pandemia y ha contribuido a superar momentos de incertidumbre y aislamiento social. Asimismo, la interacción de la cultura con otros ámbitos como la educación, la salud, la sostenibilidad o el modelo alimenticio puede contribuir a impulsar cambios y acercarnos a un modelo de sociedad más justa, equitativa y sostenible.

×
Ecosistema cultural y talento creativo

Las crisis de los últimos años han debilitado mucho el sector cultural. Para revitalizarlo es necesario poner el foco en el tejido cultural, comunitario y asociativo de proximidad: los barrios o los municipios. El impulso del talento creativo, la innovación en contenido y formatos, la reducción de la precariedad laboral o el efecto tractor que los grandes equipamientos tienen sobre el conjunto son algunas medidas que pueden revertir la situación.

×

Per saber-ne més

Contacte