El PEMB participarà en la 3a edició del MetròpolisFPLab amb un repte sobre l'alimentació dels joves

Els equips guanyadors del projecte d'innovació poden aconseguir una beca formativa remunerada de dos mesos a l'associació

 • 26-11-2020
 • Actualitat del PEMB
 • 100 Lectures

Com podem conscienciar els joves i contribuir a que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles? És el repte que presenta el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona al MetròpolisFPLab d'enguany. Per què? Perquè, a banda de co-coordinar l'organització de la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible Barcelona 2021, el PEMB està immers en el procés “Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2021” per a la definició de la nova estratègia metropolitana, on l'alimentació hi juga un paper molt important.

El repte que presenta el PEMB és sobre alimentació
El repte que presenta el PEMB és sobre alimentació

L'enquesta d'hàbits relacionats amb la salut que fa cada any la Diputació de Barcelona a estudiants de 4t d'ESO conclou que “un 15% dels alumes consideren que tenen una salut regular o dolenta i, en molts casos, això està relacionat amb l'alimentació. El 18% de la mateixa franja tenen sobrepès o obesitat”, explica el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, en el vídeo de presentació del repte. Aquesta és, però, només una dada que ajuda a veure quina és la realitat de l'alimentació dels joves a la regió metropolitana de Barcelona i suposa un punt de partida per treballar en una matèria clau: “Entenem que el moment de l'esmorzar es fa en socialització amb la resta de companys i companyes dels centres i és quan millor haurien d'alimentar-se i, segurament, el que pitjor es fa”, afegeix Estela. Per això el PEMB proposa en aquesta 3a edició del MetròpolisFPLab que l'alumnat de formació professional respongui a la pregunta: “Com podem conscienciar els joves i contribuir a que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles?”.

El projecte d'innovació impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional, vol posar en valor el talent de l'alumnat de formació professional, apropant-lo al mercat laboral i fomentant la seva inserció laboral. Com? A través de la metodologia d'innovació oberta en un entorn real. Potenciar l'emprenedoria, el treball en equip, les competències clau i l'experimentació són alguns dels objectius principals del projecte en què els equips guanyadors de cada repte desenvolupen la idea i/o proposta de millora en la mateixa empresa o entitat a través d'una beca formativa remunerada i durant un període màxim de dos mesos. Altres objectius del programa són:

 • Esdevenir un punt de trobada entre empreses i centres educatius de formació professional per generar valor econòmic, social i cultural al territori metropolità.
 • Que els estudiants construeixin projectes innovadors mitjançant les seves idees, apropant les demandes del món empresarial i del propi territori, a les capacitats de millora plantejades.
 • Fer aflorar les potencialitats de l'alumnat contribuint a la millora de la seva ocupabilitat i les seves competències personals.

El PEMB es suma a aquesta iniciativa en línia a altres projectes d'innovació i posta en valor del talent jove engegats recentment com el Metropolitan Learning Lab, un espai que va néixer el passat mes de juny i en què l'associació, en col·laboració amb Barcelona Centre Universitari, es posa a disposició de la comunitat acadèmica i de les institucions per enfortir els vincles entre la recerca primerenca i els reptes de futur de la metròpoli.

 • Participa o segueix el debat

  0 comentaris:

  Deixa el teu comentari:

Política de cookies