El PEMB portarÓ la Carta AlimentÓria de la Regiˇ Metropolitana de Barcelona i el FoodMapping al Festival FOODTURE sobre gastronomia i disseny

L'esdeveniment, organitzat per Barcelona Centre de Disseny (BCD) i Plat Institute, tindrÓ lloc el 7 de novembre i girarÓ al volant dels vincles de la gastronomia amb el disseny, la tecnologia i la societat i reunirÓ el talent del sector

 • 25-10-2019
 • CompromÝs MetropolitÓ 2030
 • 295 Lectures

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona col·labora amb Barcelona Centre de Disseny (BCD) i el Plat Institute en el Festival FOODTURE, la primera edició d'un esdeveniment que reunirà, connectarà i servirà per inspirar persones del món del disseny, emprenedores, visionàries i startups i empresàries de la indústria alimentària i gastronòmica i que tindrà lloc el 7 de novembre. L'objectiu? Donar a conèixer, explorar i definir estratègies sobre les noves tendències de Food Design, Food Tech i Social Food. I quin paper hi juga el PEMB? Contribuir a dotar de contingut l'àmbit Social Food explicant la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CARM) i una de les iniciatives que hi està vinculada: el Foodmapping, projecte pilot de ciència ciutadana impulsat des del PEMB per al mapatge col·laboratiu d'entorns i hàbits alimentaris.

Una de les imatges de la promociˇ del Foodture

La mirada del PEMB

La intervenció del PEMB servirà per donar una mirada global entorn a l'alimentació com a dret fonamental i posarà de manifest com la capitalitat alimentària mundial de Barcelona prevista pel 2021 contribuirà a fer visible la necessitat de tenir una estratègia alimentària a nivell metropolità, que compti amb la participació d'actors diversos per avançar cap a una societat alimentària sostenible. L'objectiu: portar més enllà de la ciutat de Barcelona una política alimentària urbana transformadora amb la visió de millorar l'accés a una alimentació saludable, amb productes locals, ecològics i justos per a tota la població. “Què pot aportar la perspectiva del disseny a la reducció de les desigualtats en matèria d'alimentació és una part del que explicarem durant el Foodture”, ha assegurat el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet.

En aquest sentit, en termes de Social Food, segons Estela, el disseny esdevé una eina molt potent al servei de l'alimentació com a dret universal. “El disseny té un paper fonamental en la innovació pel desenvolupament de sistemes d'alimentació sostenibles, més necessaris que mai en un moment on les desigualtats i la segregació urbana en el territori metropolità no garanteix encara per a tothom la satisfacció de necessitats bàsiques com els aliments”, ha afegit.

L'esdeveniment

Al llarg de tot l'esdeveniment, ubicat a l'Espai Simon del barri del Poblenou de Barcelona, s'atorgaran els premis a la innovació sostenible, tindran lloc xerrades, experiències gastronòmiques, taules rodones i tallers al voltant de:

 • “Com seran els caramels del futur?” a càrrec de Vakuum by Martin Lippo & Biscuits BCN amb el suport de Chocolates Vira
 • “De la idea a la realitat amb una fabricació digital FoodLab”, a càrrec de Makeat
 • “Vaixella comestible”, a càrrec de Bon Aprofit & Marcelo de Medeiros
 • “Dels residus a la vida”, a càrrec de Plàstic Preciós la Safor amb el suport del PEMB

Precisament perquè la CARM incorpora com a document de principis l'emergència climàtica relacionada amb l'alimentació, el PEMB té el repte i el compromís de reduir també l'impacte de residus en els processos de producció, distribució i consum alimentaris. Per això, el workshop que patrocina tindrà una part de design thinking per establir noves idees per fomentar el reciclatge i evitar el plàstic d'un únic ús, i també servirà per reconvertir plàstics d'envasos  d'un sol us en un objecte més durador: un posa-gots amb l'emblema del panot de Barcelona. Les persones assistents al taller podran veure les màquines open source que reconverteixen el plàstic en matèria prima.

Per a més informació del programa podeu consultar la web del Foodture i per adquirir els tiquets heu de clicar aquest enllaç.

 • Participa o segueix el debat

  0 comentaris:

  Deixa el teu comentari:

PolÝtica de cookies