El repte presentat pel PEMB al MetròpolisFPLab3 rep propostes de 37 grups d'estudiants

Els grups participants, que representen 11 centres de formació professional de 5 municipis metropolitans, estan treballant diferents projectes per conscienciar els joves i contribuir a que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles

 • 17-03-2021
 • Actualitat del PEMB
 • 132 Lectures

La 3a edició del MetròpolisFPLab, projecte d'innovació impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional, ja està en marxa, i els centres de formació professional adherits al projecte ja han passat la fase de selecció de reptes. El repte plantejat pel PEMB: Com podem conscienciar els joves i contribuir a que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles? ha cridat l'atenció de 37 grups d'estudiants d'11 centres de formació professional de diversos municipis metropolitans: Barcelona, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat, que l'han escollit per elaborar les seves propostes.

Grup d'estudiants a l'hora d'esmorzar
Grup d'estudiants a l'hora d'esmorzar

El projecte MetròpolisFPLab busca posar en valor el talent de l'alumnat apropant-lo al mercat laboral potenciant l'emprenedoria, el treball en equip, les competències clau i l'experimentació, a través de la metodologia d'innovació oberta en un entorn real. En aquests moments, els equips participants ja han superat la fase d'exploració i recerca d'exemples inspiradors relacionats amb el repte arreu del món, i la fase de creativitat, l'objectiu de la qual ha estat generar el major nombre d'idees possibles al voltant del repte per, a partir d'ara, definir una idea final a presentar, durant les fases de prototipatge i acceleració de projectes. A finals de maig es celebrarà l'acte final i el lliurament de premis als equips guanyadors, que podran desenvolupar la idea i/o proposta de millora en la mateixa empresa o entitat que ha presentat el repte, a través d'una beca formativa remunerada durant un període màxim de dos mesos.

La participació del PEMB en el MetròpolisFPLab i el repte presentat responen a dues necessitats de l'associació: incorporar la mirada de les generacions més joves al procés de reflexió sobre el futur de la metròpoli “Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030”; i seguir treballant al voltant de l'alimentació saludable i sostenible en aquest any 2021 en que Barcelona és Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible. De fet, des del PEMB animem a tots els centres participants al MetròpolisFPLab a adherir-se a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana, instrument de coordinació estratègica per al desenvolupament de polítiques alimentàries en clau metropolitana que, entre d'altres, va néixer amb l'objectiu de ser palanca d'impuls de projectes i iniciatives que afavoreixin el canvi de model alimentari.

Decaleg CARM Centres Educatius

 • Participa o segueix el debat

  2 comentaris:

  Angélica - 30/04/2021 a les 18:05:40.

  Interès

  Desitjo información
  Pla Estratègic Metropolità de Barcelona - PEMB - 30/04/2021 a les 18:32:14.

  Resposta

  Bona tarda Angélica, contactarem amb tu a través del correu electrònic per tractar d'ajudar-te. Moltes gràcies per l'interès!

  Deixa el teu comentari:

Política de cookies