El repte del PEMB al MetròpolisFPLab ja té guanyadores: un equip de quatre noies de l'Institut Esteve Terrades de Cornellà
El projecte d'innovació presentat servirà per millorar l'alimentació dels i les joves i es pot implementar a les cuines escolars
- 08-06-2021
- Actualitat del PEMB
- 97 Lectures
Un projecte de l'Institut d'Educació Secundària Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat, en la branca d'Administració i Finances, és el guanyador del repte per millorar l'alimentació dels i les joves proposat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona en la 3a edició del MetròpolisFPLab, una iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional que busca posar en valor el talent de l'alumnat. L'equip guanyador, integrat per 4 noies, rebrà una beca formativa remunerada de dos mesos al PEMB, premi que es lliurarà el proper juliol al laboratori ciutadà Citilab de Cornellà.
Com podem conscienciar els joves i contribuir a que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles? Ha estat el repte que el projecte guanyador ha resolt de la millor manera: amb una solució dinàmica i divertida que proposa “adaptar les aules i ajudar als propis nois i noies a cuinar els seus esmorzars i berenars en el seu ambient habitual d'aprenentatge”. La proposta compta amb una aplicació mòbil de receptes exclusives per als alumnes, així com vídeos interactius per tal que l'alumnat pugui seguir petites rutines d'entrenaments esportius. En finalitzar el curs escolar, els alumnes que hagin implementat el projecte, hauran realitzat 36 hores de tallers culinaris i 36 hores d'entrenament esportiu. D'aquesta manera, s'haurà adquirit un estil de vida més saludable mitjançant petits passos que integren l'alimentació amb l'esport.
Els aspectes valorats per tal de decidir el projecte guanyador, a banda dels criteris de qualitat sobre aquest, han estat els següents:
-
La proposta utilitza el llenguatge dels joves, amb una app i la participació d'influencers com Carlos Rios -creador del moviment realfooding- i Patry Jordan -entrenadora online-, per conscienciar de la necessitat d'esmorzar de forma saludable i sostenible i ho vincula a l'esport com un altre hàbit saludable.
-
És fàcil d'implementar a la cuina de la pròpia escola.
-
Es pot incloure en el programa de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021.
La participació del PEMB al MetròpolisFPLAb3 ha permès, d'una banda, que els i les estudiants s'apropin al mercat laboral potenciant l'emprenedoria, el treball en equip, les competències clau i l'experimentació, a través de la metodologia d'innovació oberta en un entorn real. I, de l'altra, donar resposta a dues necessitats de l'associació: incorporar la mirada de les generacions més joves al procés de reflexió sobre el futur de la metròpoli “Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030”; i seguir treballant al voltant de l'alimentació saludable i sostenible en aquest any 2021 en que Barcelona és Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible.