El PEMB participarà en la 4a edició del MetròpolisFPLab amb un repte sobre cultura

L'equip guanyador desenvoluparà la idea durant dos mesos a l'associació amb una beca formativa remunerada

 • 02-11-2021
 • Actualitat del PEMB
 • 149 Lectures

'Com podem augmentar la participació dels joves en les activitats culturals del seu entorn?' és el repte que el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona ha presentat en la nova edició del projecte d'innovació MetròpolisFPLab, impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional. L'objectiu? Potenciar la cultura i la implicació d'un sector de la població que sovint queda fora d'alguns circuits culturals dins del procés Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030”. La proposta guanyadora desenvoluparà la idea durant dos mesos a l'Associació amb una beca formativa remunerada.

Metròpolis FP Lab
Metròpolis FP Lab

Segons l'estudi realitzat pel Consell Nacional de Cultura i de les Arts (2020) a joves d'entre 14 i 30 anys sobre 'Factors que incideixen en la participació cultural de la gent jove de Catalunya', els principals factors que dificulten el consum cultural d'aquest grup són: el preu (75%), la manca de temps (42,1%), la manca d'interès (21,2%) i d'oferta (15,5%), la manca d'oferta pròxima (12,4%) o oferta pròxima interessant (12%), la manca d'informació adequada (18%) i la llunyania i les dificultats de mobilitat, així com l'acompanyament, entre d'altres.

Aquesta realitat comporta la necessitat de repensar el plantejament cultural: 'Ara mateix estem en aquest procés anomenat Barcelona Demà, on reflexionem sobre el futur de Barcelona amb horitzó 2030, i un dels àmbits que ens interessa molt que hi sigui representat és la cultura', assegura el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, al vídeo de presentació del repte. 

El MetròpolisFPLab, que enguany celebra la seva quarta edició, busca posar en valor el talent de l'alumnat de formació professional, apropant-lo al mercat laboral i fomentant-hi la seva inserció a través de la metodologia d'innovació oberta en un entorn realPotenciar l'emprenedoria, el treball en equip, les competències clau i l'experimentació són alguns dels objectius principals d'aquest projecte. Altres objectius del programa són:

 • Esdevenir un punt de trobada entre empreses i centres educatius de formació professional per generar valor econòmic, social i cultural al territori metropolità.
 • Que els estudiants construeixin projectes innovadors mitjançant les seves idees apropant les demandes del món empresarial i del propi territori a les capacitats de millora plantejades.
 • Fer aflorar les potencialitats de l'alumnat contribuint a la millora de la seva ocupabilitat i les seves competències personals.

El PEMB es suma a aquesta iniciativa en la seva aposta per posar en valor el talent jove. Aposta que es reflecteix, també, en altres projectes engegats per l'associació com el Metropolitan Learning Lab, nascut el juny de 2020 en col·laboració amb Barcelona Centre Universitari, per enfortir els vincles entre la recerca primerenca i els reptes de futur de la metròpoli.

 • Participa o segueix el debat

  0 comentaris:

  Deixa el teu comentari:

Política de cookies