Arrenca el primer Rescue Dinner, una nova manera d'unir la gastronomia a la sostenibilitat

La iniciativa té el seu origen en la Food Waste Hackaton per buscar solucions al malbarament alimentari organitzada pel PEMB, Valueloops i Fusion Point el passat mes de juny

  • 01-03-2019
  • Notícies relacionades
  • 138 Lectures

Una vuitantena de comensals s'han donat cita al primer Rescue Dinner, un sopar itinerant que neix amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre la necessitat de menjar de manera més sostenible. Albert Mendiola, considerat el millor xef català del 2017, ha preparat un menú de quatre plats i postres amb aliments recuperats i aprofitant al màxim cada producte. L'esdeveniment ha sorgit arrel de la primera Food Waste Hackaton de l'Estat celebrada el juny de l'any passat que tenia per objectiu trobar solucions al malbaratament alimentari i que el PEMB va organitzar juntament amb Valueloops i Fusion Point.

Menjar recuperat per al primer Recue Dinner
Menjar recuperat per al primer Recue Dinner

35 kg l'any. Aquesta és la quantitat de menjar que llença cada català i catalana anualment, un total de 267.471 tones a tot Catalunya. Com fer-hi front? Doncs impulsant polítiques i iniciatives que permetin reduir dràsticament aquesta xifra, però sobretot, sensibilitzant sobre la necessitat de no malbaratar. Un bon exemple són els sopars amb aliments recuperats que van canviant de xef, actuant de manera itinerant en barris diversos per involucrar també el comerç del voltant. Aquesta és l'essència del Rescue Dinner, un nou concepte d'àpat que uneix gastronomia i sostenibilitat, impulsats per Valueloops i l'agència STB communication & events. Aquest dijous 28 de febrer han inaugurat la primera edició al restaurant Marimorena de Barcelona on el reconegut xef Albert Mendiola ha cuinat per 80 persones. El menú: calçot amb romesco de carxofa, sopa de ceba, farcell de col farcit de llegums, verdures del caldo en textures i reducció vegetal i trinxat de verdures de rescue amb suc de pell de ceba i botifarra del perol. I de postres, pudding de fruita. Tot, amenitzat amb un showcooking en directe on el xef ha explicat la procedència dels ingredients, com cuinar-los i com aprofitar el màxim possible de cadascun d'ells, com les fulles o la pell.

La vetllada ha tingut un caire divulgatiu amb la finalitat de sensibilitzar sobre el respecte al medi ambient i d'apropar a la gent del barri la noció d'economia circular. El Rescue Dinner aporta valors afegits respecte esdeveniments similars, com el fet de recuperar aliments de temporada i productes de proximitat, a més a més de ser un menú de residu zero 100%.

Els ingredients han estat recuperats de cinc comerços de la zona del voltant de la plaça Francesc Macià de Barcelona, prop d'on s'ubica el restaurant. Un 80% del menú era vegetarià i també s'ha ofert una opció vegana i una altra sense gluten.

Les entitats promotores preveuen organitzar la segona edició del Rescue Dinner el mes d'abril en un barri de la Barceloneta i oferir un tercer sopar abans de l'estiu amb la idea que es converteixi en un esdeveniment mensual arreu de Catalunya però també que s'estengui a la resta de l'Estat.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies