Actes externs
Festival FOODTURE
Organitza: Barcelona Centre de Disseny (BCD) i Plat Institute
09:00 h.
El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona col·labora amb Barcelona Centre de Disseny (BCD) i el Plat Institute en el Festival FOODTURE, la primera edició d'un esdeveniment que reunirà, connectarà i servirà per inspirar persones del món del disseny, emprenedores, visionàries i startups i empresàries de la indústria alimentària i gastronòmica i que tindrà lloc el 7 de novembre. L'objectiu? Donar a conèixer, explorar i definir estratègies sobre les noves tendències del Food Design, el Food Tech i el Social Food. I quin paper hi juga el PEMB? Contribuir a dotar de contingut la pota del Social Food explicant la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CARM) i una de les iniciatives que hi està vinculada: el Foodmapping, projecte pilot de ciència ciutadana impulsat des del PEMB per al mapatge col·laboratiu d'entorns i hàbits alimentaris.
Al llarg de tot l'esdeveniment, ubicat a l'Espai Simon, s'atorgaran els premis a la innovació sostenible, tindran lloc xerrades, experiències gastronòmiques, taules rodones i tallers al voltant de:
- “Com seran els caramels del futur?” a càrrec de Vakuum by Martin Lippo & Biscuits BCN amb el suport de Chocolates Vira
- “De la idea a la realitat amb una fabricació digital FoodLab”, a càrrec de Makeat
- “Vaixella comestible”, a càrrec de Bon Aprofit & Marcelo de Medeiros
- “Dels residus a la vida”, a càrrec de Plàstic Preciós la Safor amb el suport del PEMB
Precisament perquè la CARM incorpora com a document de principis l'emergència climàtica alimentària, el PEMB té el repte i el compromís de reduir també l'impacte de residus alimentaris. Per això, el workshop que patrocina servirà per reconvertir plàstics d'envasos d'un sol us en un objecte més durador: un posa-gots amb l'emblema del panot de Barcelona.
Per a més informació del programa podeu consultar la web del Foodture i per adquirir els tiquets heu de clicar aquest enllaç.