Barcelona Visió 2020

 • 02-11-2010
 • Plans estratègics anteriors
 • 24875 Lectures

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona - Visió 2020, aprovat el 2 de novembre del 2010, pretenia consolidar l'AMB com una de les regions europees més atractives i influents per al talent innovador, amb un model d'integració i cohesió social de qualitat.

Barcelona - Visió 2020

Per aconseguir que aquesta visió sigui realitat, la proposta estratègica s'estructurava a l'entorn de sis reptes i cinc palanques de canvi.

Reptes:

 1. Sostenibilitat i canvi climàtic. 
 2. Situar l'AMB com a referent en el nou marc global.
 3. Líder global en determinats sectors tractors de coneixement. 
 4. Més enllà de les empreses “bio”. 
 5. Esdevenir una de les regions europees més atractives per al talent innovador.
 6. Una societat interessant i equilibrada socialment.

Per afrontar aquests reptes, el Pla va identificar cinc palanques de canvi perquè actuessin com a eixos vertebradors per superar els reptes:

 1. Una universitat i un sistema educatiu potents 
 2. Una administració àgil i fiable, business friendly.
 3. Una governança que aporti criteris innovadors en la gestió de projectes estratègics i que potenciï la corresponsabilitat publicoprivada en el seu lideratge.
 4. Uns valors de futur que complementin i enforteixin la base dels valors actuals i tradicionals que aportin un nou caràcter a la ciutat i als seus ciutadans.
 5. Un ampli coneixement d'idiomes que faciliti la internacionalització, l'atracció de talent i la plena incorporació als mercats mundials. Un aeroport internacional i la marca Barcelona.

Política de cookies