Un projecte per avaluar els models d'accés a l'habitatge per a persones vulnerables, guanyador de la Beca Francesc Santacana

Giovanni Guida, l'estudiant del màster Màster en Sociologia, Transformacions Socials i Innovació de la UB que ha presentat el projecte guanyador tindrà un any per realitzar la seva investigació

  • 16-07-2018
  • Actualitat del PEMB
  • 124 Lectures

Un projecte sobre l'avaluació de processos i resultats dels models d'accés a l'habitatge per a persones vulnerables en l'entorn urbà de Barcelona ha estat el guardonat amb la Primera edició de la Beca Francesc Santacana. El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona ha impulsat aquesta beca per commemorar els 30 anys de l'associació i en homenatge al seu primer coordinador general, Francesc Santacana, qui va dirigir el PEMB durant 25 anys. Giovanni Guida Piqueras és estudiant del Màster en Sociologia, Transformacions Socials i Innovació de la UB i haurà de desenvolupar la seva investigació entre el setembre del 2018 i el setembre del 2019.

Imatge de la Beca Francesc Santacana
Imatge de la Beca Francesc Santacana

Guida es fixarà en les persones en risc de vulnerabilitat i precarietat pel que fa a l'habitatge, on s'inclouen col·lectius diversos sense llar, així com poblacions de classe mitjana i baixa en risc de perdre-la. El seu treball servirà per estudiar iniciatives emmarcades en el model Housing First, el seu funcionament intern, l'impacte sobre la població diana, i els elements contextuals que ajuden a explicar l'èxit o fracàs de la intervenció. Guida té la intenció de contribuir a entendre els processos i els resultats de diferents models d'inserció a l'habitatge per poder millorar projectes i iniciatives en l'entorn urbà que tinguin aquests objectius.

De la mateixa manera, s'espera que la investigació pugui servir per obtenir uns indicadors transferibles i contrastats, a partir dels quals poder avaluar els sistemes d'accés a l'habitatge de manera global i aplicar-ho a d'altres experiències. Tota l'avaluació es realitza a partir d'una perspectiva comunicativa que pugui ajudar a donar poder a les persones que hi participen, reprenent el control de les seves pròpies vides sentint-se partícips dels sistemes que els avaluen.

Els criteris que ha seguit el jurat format per Joan Campreciós i Hernández, Martí Parellada Sabata, Carme Miralles-Guasch i Montse Pareja-Eastaway han estat la qualitat i solidesa del plantejament metodològic de la recerca, l'interès i actualitat de la temàtica escollida i l'orientació a l'aplicabilitat dels resultats.

El premi es lliurarà oficialment el mes de novembre, durant la realització del Consell General del PEMB. A la tardor del 2019 tindrà lloc l'acte públic de presentació dels resultats de la recerca.

 

  • Participa o segueix el debat

    3 comentaris:

    Rosa - 24/07/2018 a les 11:03:11.

    fantàstic

    M'agradaria saber més d'aquest projecte
    Anna Corrons de Can 70 - 24/07/2018 a les 12:33:08.

    cohabitatge i gent gran

    Potser interessa per a l'estudi la vulnerabilitat específica de l'edat per aconseguir habitatge digne amb condicions especials. Hi treballem. Sort
    Jaume Elias i Boyé - 26/07/2018 a les 23:21:26.

    Autoorganització cooperativa en el model d?habitatge i de les cures.

    Volem viure la vellesa en un Cohabitatge en cessió d?us, de forma autogestionada i cooperativa, tan del model de la llar com de les cures necessàries, per superar la vulnerabilitat de la vellesa.

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies