El PEMB reafirma el seu compromís amb el CIDEU i destaca el seu paper com a espai d'intercanvi i col·laboració entre ciutats iberoamericanes

La regidora de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, es postula com a nova secretària general en substitució de Maravillas Rojo

  • 18-04-2018
  • Notícies relacionades
  • 144 Lectures

El coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, participa aquesta setmana en el XIII Congrés del CIDEU a Santiago de Xile que va començar dilluns i s'allargarà fins el dia 19 d'abril sobre “Espai públic i paisatge urbà” on, a banda de debatre sobre la relació entre l'espai públic, el paisatge urbà i el desenvolupament de les ciutats, també s'hi presentaran una vintena de projectes de diverses ciutats iberoamericanes. “Aquestes trobades són importants per fomentar l'intercanvi de coneixement estratègic al voltant d'aspectes clau per a les nostres ciutats”, ha dit Estela, que és membre nat del Consell Rector de l'associació en tant que aquesta va sorgir precisament com a plataforma per a compartir l'experiència en planificació estratègica de Barcelona amb altres ciutats de l'espai iberoamericà.

Laura Pérez, nova secretària general del CIDEU
Laura Pérez, nova secretària general del CIDEU

D'aquesta manera, durant la trobada la ciutat de Barcelona presentarà el projecte de corredors verds urbans i la superilla de Sant Antoni. Per altra banda, la regeneració de la façana fluvial del Besòs és el projecte metropolità que s'ha incorporat al conjunt de casos d'estudi del congrés.

Relleu a la secretaria general

A més, aquest Congrés servirà per commemorar els 25 anys de la primera Assemblea General i renovar els òrgans de direcció. La regidora de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, és la nova secretària general en substitució de Maravillas Rojo, que ha estat al capdavant de l'associació els últims 14 anys. Pérez es presenta a dirigir l'associació amb un programa de treball que busca impulsar i donar major protagonisme a les xarxes regionals, consolidar la universitat corporativa i reforçar els vincles amb la xarxa de professionals de la planificació estratègica urbana que han passat pels seus cursos i tallers.

Eneko Goia, alcalde de Donosti cedirà la presidència a Felipe Alessandri, alcalde de Santiago de Xile que ostentarà el càrrec els pròxims dos anys. En tant que membre del Consell Rector del CIDEU, Estela ha reafirmat el seu compromís de col·laboració amb l'associació en la nova etapa i ha agraït la tasca duta a terme per Rojo i la direcció sortint durant tots aquests anys.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies