El PEMB participa en la Plataforma d'Innovació Urbana i contribueix a determinar les línies d'actuació a Barcelona i l'àmbit metropolità

El coordinador general del PEMB, Oriol Estela, forma part del grup impulsor del manifest que estipula un únic relat de missions per actuar conjuntament en la construcció de la metròpolis del futur: sostenible, resilient, intel·ligent i inclusiva

 • 30-06-2021
 • Actualitat del PEMB
 • 166 Lectures

El passat dilluns 21 de juny va tenir lloc, a Ca l'Alier, la presentació del Manifest d'Innovació Urbana, impulsat per la Plataforma d'Innovació Urbana (PIU), un espai de reflexió i interlocució entre la ciutadania, el món acadèmic, el teixit empresarial i l'administració pública que té com a objectiu impulsar la innovació en el context metropolità i on hi ha participat el PEMB a través del seu coordinador general, Oriol Estela Barnet. El manifest defineix un marc i un relat comú sobre què s'entén per innovació urbana a Barcelona i quines són les prioritats i les línies d'acció que se'n deriven i que han de formar part de l'agenda de la metròpolis pel 2030.

Membres de la PIU
Membres de la PIU

La PIU, està integrada per més de cent persones de tots els àmbits de la quàdruple hèlix — ciutadania, empresa, recerca i acadèmia i administració pública — i la seva missió és impulsar processos i projectes que, mitjançant la innovació, vetllen per la inclusió social, aposten per un humanisme tecnològic, promouen oportunitats educatives, impulsen un teixit econòmic sostenible, contribueixen a la lluita contra l'emergència climàtica i garanteixen el dret a la ciutat.

Tal i com s'estipula al document, “la innovació és el camí per abordar col·lectivament els reptes complexos de la ciutat i el seu entorn metropolità, equilibrant poders, reduint les desigualtats, garantint la participació de la ciutadania per a la resolució de les seves necessitats reals i el seu benestar; i aquesta innovació es plasma en processos i projectes transversals, que requereixen una governança àgil, d'escala metropolitana i de polítiques públiques actives i transformadores.”

Reivindiquen que “l'escenari d'incertesa produït per la pandèmia ha posat en evidència que la innovació esdevé, ara més que mai, una necessitat i una palanca de transformació i acceleració per a la millora de la qualitat de vida de les persones. L'acció ha de ser conjunta, plural i participativa”. 

Quins són els objectius del Manifest?

 • Definir el marc comú i consensuat de la Plataforma d'Innovació Urbana (PIU) amb al redacció col·laborativa del Manifest d'Innovació Urbana de Barcelona.
 • Consolidar la PIU com a espai de reflexió i interlocució; estructura d'acompanyament, acceleració i distribució de la innovació cap a dins de l'Ajuntament i cap enfora de la ciutat.
 • Dotar a l'entitat d'un relat comú sobre què s'entén per innovació urbana a Barcelona i quines prioritats o línies d'acció se'n deriven.
 • Participa o segueix el debat

  2 comentaris:

  Jordi - 01/07/2021 a les 13:28:41.

  SUMOSU per "eMaaS"

  Proposem SUMOSU stations per "eMaaS", públic, com a Missió. https://urbanresilience.eu/
  Pla Estratègic Metropolità de Barcelona - 01/07/2021 a les 16:44:08.

  Proposta de Missions

  Bona tarda Jordi. Primer de tot gràcies pel teu comentari. T'informem que si el que vols és fer la teva proposta a la Plataforma d'Innovació Urbana, és millor que contactis directament amb BIT Habitat Si el que busques és fer la teva proposta de cara al nou pla estratègic metropolità de Barcelona, el Compromís Metropolità 2030, la proposta de missions la vehiculem a través de la plataforma participativa del procés Barcelona Demà: https://barcelonadema-participa.cat/. T'invitem a entrar i participar dels debats al voltant de la Metròpoli Resilient oberts aquesta setmana: https://barcelonadema-participa.cat/processes/metropoli-resilient/f/67/ A partir de la setmana que ve comença la fase de PROPOSTES i és quan podreu articular la vostra proposta per a que es tingui en compte de cara a la construcció de les missions del #CompromísMetropolità 2030

  Deixa el teu comentari:

Política de cookies