El PEMB iniciarà un nou tipus d'activitat a partir de setembre: El Racó de repensar

L'objectiu és fomentar la reflexió al voltant de temes d'interès metropolità relacionats amb producció cultural: llibres, documentals i exposicions

  • 21-07-2017
  • Resum d'activitats
  • 68 Lectures

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona posa en marxa a partir de setembre un nou tipus d'activitat, El Racó de #repensar, amb l'objectiu de generar debat sobre temes d'interès metropolità  prenent com a base un llibre, documental, pel·lícula o exposició d'actualitat. Les dues primeres activitats programades després de les vacances d'estiu giraran al voltant de la presentació d'un llibre i de la projecció d'un documental. 

Imatge de recurs del documental sobre Jane Jacobs
Imatge de recurs del documental sobre Jane Jacobs

A mitjan de setembre, el dijous 21, tindrà lloc la presentació del llibre “La España de  las ciudades. El Estado frente a la sociedad urbana” a càrrec del seu autor José M. Martí Font. En el debat participaran també representants de tres de les ciutats a les quals fa referència aquest llibre, on es posa de manifest la complicada relació entre uns governs urbans cada dia més protagonistes en la vida de les persones front un Estat que es resisteix a proporcionar-los les eines adequades per avançar.

A l'octubre, el dimarts 17, està previst un cine-fòrum amb la projecció del documental “Citizen Jane. Battle for the city” sobre la figura de l'activista urbana Jane Jacobs que en la dècada del 1960 va lluitar per salvar els barris històrics de la ciutat de Nova York dels grans plans urbanístics que tenien previst desmantellar-los. La seva obra ha contribuït en gran mesura a canviar la forma actual de veure la vida urbana.

Més endavant, ampliarem la informació d'aquestes dues activitats a través del nostre web o canals habituals.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies