El PEMB incorpora els principals municipis del territori metropolità al Consell General

L'objectiu? Garantir la participació del conjunt d'agents de la regió metropolitana de Barcelona al procés 'Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030'

  • 26-05-2021
  • Actualitat del PEMB
  • 141 Lectures

Disset són les noves incorporacions al Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona aprovades durant la darrera sessió del Consell Rector, celebrada el passat 22 d'abril. Entre elles, els ajuntaments de Granollers, Igualada, Martorell, Mataró, Mollet, Sabadell, Terrassa, Rubí, el Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, i els Consells Comarcals de l'Alt Penedès i el Garraf. Aquesta incorporació és conseqüència del protocol de col·laboració que es va presentar el 22 de juny de 2020 i que tenia com objectiu garantir la participació efectiva del conjunt d'agents del territori de l'àmbit metropolità de Barcelona en el procés de reflexió estratègica “Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030”.

Consell General del PEMB
Consell General del PEMB

A més, durant el Consell Rector es van aprovar també les incorporacions de 22@Network i la Fundació Knowledge Innovation Market Barcelona (KIMBCN) i de Jordi Alberich, soci fundador de M&A Adquisicions i assessor general del Cercle d'Economia, i de José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d'Espanya i de Freixenet, a títol personal.

Després d'aquestes incorporacions, s'espera que en els propers mesos s'hi vagin incorporant altres ajuntaments i actors metropolitans. En aquest sentit, qualsevol persona o entitat que tingui interès en les finalitats o activitats de l'associació o en desitgi formar part, pot sol·licitar la seva admissió al Consell General del PEMB. L'accés és lliure i no implica el pagament de cap quota obligatòria.

 

Barcelona Demà i la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, les grans àrees de treball del PEMB durant el 2021

A la mateixa sessió, es van aprovar la liquidació de l'exercici 2020 i la memòria d'activitats del mateix any. Així mateix, es va aprovar la proposta de pressupost per a l'exercici 2021 i el pla d'activitats associat, que s'orienta als dos grans projectes en els que l'oficina de coordinació del PEMB està treballant: el procés Barcelona Demà, que actualment es troba en la fase oberta a la participació a través de la plataforma barcelonadema-participa.cat, i la coordinació tècnica de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021, conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Totes aquestes propostes seran elevades per a ratificació al Consell General, que es convocarà durant el darrer trimestre del 2021. En paral·lel s'ha iniciat el procés d'auditoria dels comptes del 2020. Podeu consultar les auditories i memòries dels darrers exercicis, a més d'altra informació econòmico-financera rellevant, al portal de transparència

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies