El PEMB col·laborarà amb el documental 'Barcelona en Beta' impulsat per OuiShare en el marc del programa de matchfunding #Conjuntament

Les persones interessades en aportar finançament al projecte tenen temps fins el 10 d'abril, data límit de la campanya de crowdfunding de la Fundación Goteo i l'Ajuntament de Barcelona

  • 20-03-2018
  • Actualitat del PEMB
  • 142 Lectures

El PEMB serà un dels principals sponsors del documental “Barcelona en Beta” sobre experiències d'innovació social i col·laboratives a Barcelona. El documental està sent impulsat per OuiShare, i actualment estan duent a terme una campanya de crowdfunding per aconseguir el finançament necessari per tirar-lo endavant. L'aportació del PEMB s'emmarca en la col·laboració establerta en els últims anys amb el OuiShare per explorar i treballar conjuntament temes d'interès per al futur de l'economia urbana, a partir de la seva recerca en la matèria i coneixement d'experiències en economia col·laborativa i altres formes emergents d'organització de l'economia.

Barcelona en beta
Barcelona en beta

 El coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, ha explicat la importància d'un projecte com aquest, que va en la línia estratègica de treball de l'associació: “reflexionar, de manera crítica i constructiva, sobre els impactes d'aquestes noves iniciatives a la ciutat i en els seus habitants.” 

Segons expliquen els impulsors, el documental 'Barcelona en Beta' va dirigit a totes aquelles persones que vulguin explorar el canvi i construir en positiu perquè el futur és inevitable però el progrés és opcional i que el futur sigui progrés depèn de tots. “Ens sembla interessant aquesta iniciativa que pretén reflexionar sobre qüestions com el futur del treball, com prepararem a la societat per al canvi permanent? Com podem millorar la democràcia? Es pot contribuir a reduir les desigualtats perquè el poder deixi d'estar concentrat en uns pocs?”, ha explicat Estela.

El projecte, a més, vol ser també una crida a la co-responsabilitat de tota la ciutadania sobre la presa de decisions que tindran un alt impacte en el disseny de la societat de les properes dècades. La intenció, expliquen, és que el relat de l'experiència de Barcelona pugui servir a d'altres ciutats i territoris, tant propers a la península com a molt més llunyans.

Amb aquest propòsit s'entrevistaran ciutadans i ciutadanes com Javier CreusPilar ConesaJordi Serra del PinoAmir TaakiMara Balestrini , Salvador RuedaMarina Garcés i molts i moltes més que des de Barcelona puguin ajudar a pensar en un nou Sistema Operatiu Social (SOS), des del local pensant en global.

Les persones interessades en aportar finançament al projecte poden omplir el formulari del següent enllaç i tenen temps fins el 10 d'abril, data límit de la campanya de crowdfunding

Aquest projecte de Crowdfunding es troba dins del programa #Conjuntament: una aposta de la Fundación Goteo i l'Ajuntament de Barcelona per donar suport a projectes d'innovació social pel sistema de matchfunding, de manera que els recursos públics responen a l'interès d'aquests projectes per part de la ciutadania.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies