Aeroport de Barcelona-El Prat. Avui i reptes de futur

8è esmorzar estratègic

 • 21-03-2014
 • Resum d'activitats
 • 133 Lectures

Divendres, 21 de març, es va celebrar el 8è esmorzar estratègic del PEMB, a Roca Barcelona Gallery, entitat col·laboradora.  Aquest esmorzar es va centrar en una de les infraestructures més importants de l’àrea metropolitana,l’Aeroport de Barcelona-El Prat, peça essencial en l’ampliació de les fronteres de la metròpolis i en el seu procés de globalització.

Sonia Corrochano i Joan Trullén
Sonia Corrochano i Joan Trullén

En aquesta ocasió es va convidar la directora de l’Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, que ens va oferir una imatge global – en xifres – del volum de negoci de l’Aeroport. Va destacar l’augment del nombre de passatgers durant el 2013, tot i el moment de crisi actual, i el seu bon posicionament en els rànquings internacionals pel que fa a la connectivitat (actualment, ocupem la 9a posició).

Els reptes que l’Aeroport de Barcelona-El Prat es planteja en el futur se centren en l’augment de la connectivitat, el desenvolupament immobiliari i càrrega i l’aplicació d’una bona política medioambiental i energètica.

 

Augment de la connectivitat

Tot i la bona posició que ocupa actualment, l’Aeroport està pendent de l’evolució de futurs mercats com Àsia i Centreamerica per tal de posicionar-se com a punt d’enllaç entre ambdós continents. També treballla per augmentar el tràfic internacional, captar l’emergent mercat rus i desenvolupar un pla per atraure el tràfic del sud de França (en els darrers anys, s’ha detectat un increment de passatgers procedents del país veí).

Algunes de les mesures que s’han establert per augmentar aquesta connectivitat són:

 • Incentivar l’obertura de noves rutes
 • Oferir incentius per potenciar el tràfic de connexió
 • Impulsar accions de màrqueting support
 • Donar una atenció personalitzada a les companyies aèries

 

Desenvolupament immobiliari i càrrega

Perquè els vols intercontinentals siguin rendibles és imprescindible omplir-los de càrrega i bussines. Per aquest motiu, l ’Aeroport ha fet una forta inversió en infraestructures en general i especialment en la construcció de grans espais d’emmagatzematge i d’hangars.

A través de Barcelona Centre Logístic Catalunya s’està treballant en les línies següents:

 • Millorar la connectivitat de l’aeroport
 • Oferir descomptes en les tarifes de càrrega
 • Crear el comitè de facilitadors de càrrega

Així mateix, per tal de captar viatgers nacionals i internacionals i oferir un valor afegit i diferencial respecte d’altres aeroports, ha ampliat la seva oferta de serveis:  sales vips, centre de negocis, gimnàs, wellness, etc.

 

Política mediambiental i energètica

L’Aeroport també aplica una política mediambiental i energètica que redueixi l’impacte mediambiental en la zona i afavoreixi la seva integració en l’entorn (reducció de les emissions acústiques, control de fauna, etc). 

 • Participa o segueix el debat

  0 comentaris:

  Deixa el teu comentari:

Política de cookies