Actes externs
Barcelona Capital de l'Agroalimentació Catalana
Organitza: Col·legi d'Economistes de Catalunya i Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms
09:00 h.
Com podem crear una sinèrgia entre l'entorn urbà i l'entorn rural per tal d'actuar a l'uníson i generar objectius i beneficis comuns? Com poder fer compatible el nostre model econòmic amb el medi ambient?
Són algunes de les qüestions que es debatran a la conferència 'Barcelona Capital de l'Agroalimentació Catalana', organitzada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya i el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms i que tindrà lloc el proper 21 d'octubre de forma telemàtica.
L'agroalimentació és un sector estratègic de la nostra economia, i aquest no és aliè a les noves tendències de consum, nous hàbits i noves normatives; és per això que el desenvolupament sostenible és inminent en aquest camp i ja està comportant canvis importants a la cadena de valor. L'esdeveniment recau sota el marc de la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, que aquest any és Barcelona, i serà Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB l'encarregat de presentar-la durant la jornada, a més de participar a la taula 'Construint llaços entre el món urbà i el rural' (11:15 h).
Programa
9 h Benvinguda
- Oriol Amat Salas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya
- Conxita Villar Mir, degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya
Moderadora de la Jornada:
- Ana Garcia Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya
9.15 h Presentació de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible
- Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB
10.15 h La sostenibilitat com a objectiu complex
'La sostenibilitat en el sector primari'
- Francesc Reguant Fosas, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.
'La sostenibilitat en el sector secundari'
- Fernando Ortega Mediero, president de la Comissió d'Indústries Agroalimentàries del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya
11.05 h Descans
11.15 h Construint llaços entre el món urbà i el rural
- Josep Presseguer Gené, CEO Fruits de Ponenta
- Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB
12.00 h Taula Rodona: Diverses vies del camp a la taula
Contrast de visions i posada en pràctica sobre l'estratègia del camp a la taula
Moderadora del debat:
- Mercè Raventós Santamaria, delegada de Barcelona del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya
Ponents:
- Silvia Domènech Arimany, directora general adjunta a la Cooperativa la Fageda
- Jaume Alsina Calvet, president de Bon Àrea
- Jordi Valls i Riera, director de Mercabarna
- Míriam Soteras Perez, directora del Mercat Arrels
14 h Cloenda
Informació d'interès
- Inscripció obligatòria (termini fins el 20 d'octubre a les 23:59 h)
- Modalitat streaming
- Activitat Gratuïta
- Pàgina web de l'esdeveniment