Actes externs
Alimentació Sostenible per a les ciutats del futur
Organitza: Universitat Politècnica de Catalunya, Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
09:00 h.
Com hem de canviar les nostres dietes per impulsar un consum sostenible i saludable? Quin impacte té la forma com consumim aliments? Com podem augmentar la font de proteïna vegetal?
Sota el títol 'Alimentació Sostenible per a les ciutats del futur', la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona organitzen, amb la col·laboració del PEMB i d'altres entitats, el 3r cicle de #UPCDiàlegs Agroalimentaris, que tindrà lloc el proper 22 de setembre en el marc de 'Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible'. La jornada neix amb l'objectiu de donar visibilitat a solucions i oferir un diàleg amb una visió àmplia i contrastada al voltant de les possibles solucions i accions per impulsar l'alimentació sostenible a les ciutats i les metròpolis del futur.
Programa
9 h - Presentació de la jornada i benvinguda
- Representant Ajuntament de Barcelona
- Representant de la Universitat Politècnica de Catalunya
9:10 h - Què vol dir alimentació Sostenible? Quina és l'aposta de Barcelona?
- Ana Moragues Faus, investigadora Ramón y Cajal a la Universitat de Barcelona.
9:20 h - PRODUCCIÓ. Augmentar els productes de proximitat, de temporada i respectuosos amb el medi ambient.
- Anna M. Gras, directora de l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona-EEABB.
9:37 h - DISTRIBUCIÓ. Reptes en la logística i comercialització per a una alimentació sostenible.
- Miguel Angel Estrada Romeu, professor agregat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, membre del grup de recerca BIT- Barcelona Innovative Transportation y del Urban Mobility.
9:54 h - CONSUM . Adoptar dietes saludables per a les persones i el planeta basades en aliments frescos i que evitin els productes ultraprocessats.
10:11h Taula rodona amb tots els ponents i conclusions
- Moderada per Joan Simó, Coordinador de l'àmbit de Tecnologia Agroalimentària de la Universitat Politècnica de Catalunya. Biòleg i doctor en Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia.
Inscripcions
- Activitat en format presencial i online gratuïta
- El format presencial requereix inscripció prèvia
- Pots seguir l'activitat per streaming clicant aquí
- Més informació a la pàgina web d'Agrotech