Actes PEMB
Entorns alimentaris locals: com influeixen en la dieta i la salut de la població
Organitza: IERMB, Ajuntament de Barcelona, AMB i PEMB
09:00 h.
Hi ha deserts alimentaris a la metròpoli? Quin és el perfil de persona amb més risc de patir obesitat? Hi juga un paper important l'accés als comerços de proximitat amb menjar poc saludable?
Son algunes de les preguntes que l'Àrea de Sostenibilitat Urbana de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) investiga des de fa més de 5 anys en un estudi sobre entorns alimentaris locals de l'àrea metropolitana i la ciutat de Barcelona. Les conclusions d'aquesta recerca es presentaran de la mà de persones expertes, el proper 18 de novembre, a la jornada online 'Entorns alimentaris locals: com influeixen en la dieta i la salut de la població', organitzada per l'IERMB, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i el PEMB, sota el marc de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021.
Programa
9.00 h Inauguració i benvinguda
- Amb les intervencions de: Ricard Gomà, director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB); Álvaro Porro, Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible; Àngels Santigosa, cap d'estudis de l'Ajuntament de Barcelona; i un/a representant de l'AMB (per determinar)
9.20-9.40 h Els entorns alimentaris a l'àmbit metropolità de Barcelona: mesurant els deserts alimentaris
- Marta Garcia Sierra i Elena Domene, investigadores de l'Àrea de Sostenibilitat Urbana de l'IERMB
9.40 – 10.00 h Entorns alimentaris locals a Barcelona. Actualització i comparativa 2016-2019'
- Marta Garcia Sierra i Elena Domene, investigadores de l'Àrea de Sostenibilitat Urbana de l'IERMB
10.00h – 10.20 h Salut i qualitat dels entorns alimentaris a Barcelona (European PASTA city)
- Marta Garcia Sierra i Elena Domene, investigadores de l'Àrea de Sostenibilitat Urbana de l'IERMB
10.20 – 10.40 h Avaluació de l'entorn alimentari entorn les escoles de Barcelona (Projecte EALPoibin)
- Catalina Londoño, investigadora de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, (ASPB); Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) i Universitat Pompeu Fabra
10.40-11.00 h Desigualtats en els entorns alimentaris de Madrid
- Manuel Franco, investigador de la Universidad de Alcalá i Universidad de Johns Hopkins
11.00 -11.20 h La dieta saludable pel desenvolupament neuropsicològic del nen/a
- Ariadna Pinar i Jordi Júlvez, investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Reus (Tarragona)
11.20 h Torn de preguntes
11.45 h Cloenda
Més informació
- Esdeveniment gratuït i online
- Obligatòria inscripció
- Més informació i programa aquí