Actes externs
Jornada de Gastronomia Sostenible
Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i Agència NODE Garraf
09:00 h.
Sant Pere de Ribes s'identifica com un municipi saludable i advoca per un estil de vida sostenible aplicat tant a les activitats d'oci, com a les empresarials, així com també a la vida quotidiana de la ciutadania. És per aquest motiu que, el proper 5 d'octubre, es durà a terme una jornada de Gastronomia Sostenible organitzada per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l'Agència NODE Garraf, amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i l'Institut Joan R. Benaprès, i el suport de la Diputació de Barcelona. L'esdeveniment, que s'engloba dins el marc de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021, té com a objectiu compartir coneixements i experiències que permetin millorar la gastronomia per tal de fer-la més sostenible i saludable.
Aspectes clau en la sostenibilitat alimentària com la divulgació dels productes autòctons i la promoció dels productes de proximitat, es posaran sobre la taula als diferents debats i xerrades que tindran lloc durant la jornada i on hi participaran persones expertes, com ara Oriol Estela, coordinador general del PEMB i promotor de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana, que formarà part del debat 'Sostenibilitat gastronòmica. De què estem parlant' (11:10 h)
Programa
9:00 h Recepció d'assistents
9:30 h Obertura
- Jordi Gasol, president del Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú
- Antònia Pulido, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes
9:15 h Debat 'La perspectiva dels productors'
- Jaume Carnicer, Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú
- Agnes Zander, pagesia i agrobotiga Sències, Can Girona (Sitges)
- Enric Bartra, investigador en viticultura i enologia a l'INCAVI
- Fina Fuster, de l'Agència NODE Garraf i Xarxa de Productes de la Terra al Garraf (Moderadora)
10:00 h Debat 'Gastronomia sostenible, l'assignatura'
Presentació a càrrec de Yolanda Daudén, de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes
- Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana (Barcelona)
- Samuel Valls, director de l'Institut Joan R. Benaprés · Escola d'Hostaleria de Sitges
- Vinyet Capdet, coordinadora d'estudis de Cuina i Gastronomia del Campus d'Hoteleria i Turisme CETT
10:45 h Pausa
11:10 h Sostenibilitat gastronòmica. De què estem parlant.
Presentació a càrrec de Josep Maria Matas, membre del Senat Gastronòmic del Garraf
- Oriol Estela, coordinador general del PEMB, promotor de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana
- Sònia Callau, cap de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona
11:55 h Cloenda
- Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes i diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona
- Rosa Huguet, presidenta de l'Agència NODE Garraf