Actes externs

5Ŕ F˛rum d'Habitatge i HÓbitat de LlatinoamŔrica i el Carib

Organitza: HÓbitat per a la Humanitat i Plataforma de PrÓctiques de l'HÓbitat UrbÓ i Habitatge (UHPH)

Hotel Tequendama Avenida carrera 10 No. 26 - 21,, 110010, BogotÓ, Col˛mbia
22:00 h.
Imatge del F˛rum d'Habitatge i HÓbitat de LlatinoamŔrica i del Carib

Bogotà acollirà aquest any el 5è Fòrum d'Habitatge i Hàbitat de Llatinoamèrica i el Carib, un espai multi-actor incloent a la regió que convoca a tots els actors del sector amb tres objectius:

  • Reconèixer els desafiaments climàtics i socials urgents en matèria d'habitatge i hàbitat.
  • Compartir i proposar solucions innovadores, escalables i responsables davant el canvi climàtic.
  • Convocar el compromís, les inversions i els recursos que demanda l'emergència.

En aquest fòrum, es discutiran els efectes del canvi climàtic en els assentaments i ciutats, a més dels desafiaments en matèria d'habitatge davant de la crisi social. També es posaran sobre la taula solucions integrals, innovadores, a diferents escales que sumin als Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Nova Agenda Urbana.

En el marc del Congrés, la referent de la missió d'Habitatge adequat al PEMB, Luisa F. Pinto, participarà en un dels esdeveniments paral·lels titulat: “Accés a l'habitatge adequat amb equitat climàtica des de la legislació” que tindrà lloc el dia 31 de juliol de 15.45 a 17:00 h (hora a Colòmbia, 22:45 – 24:00 hora espanyola) . Compartirà taula amb:

  • Anock Kapira, director general Habitat for Humanity
  • Lilia Aguilar, presidenta de la comissió d'habitatge de la Cambra de Diputats de Mèxic

Per participar al Fòrum i en els seus esdeveniments paral·lels cal inscripció prèvia seguint aquest enllaç.

De manera complementària al Fòrum, es duran a terme reunions d'intercanvi tècnic amb entitats públiques, privades i de l'acadèmia vinculades amb l'habitatge i la planificació territorial. Pinto participarà també el dia 26 de juliol en el “Laboratori d'estrategues urbans: desafiaments del pla a l'acció” organitzat per la Gobernación de Antioquia en col·laboració amb el CIDEU i que tindrà lloc a Medellín.

Serà un espai de diàleg entre estrategs urbans, policymakers i membres de l'acadèmia al voltant dels desafiaments de les ciutats en matèria de polítiques d'habitatge, reducció de les desigualtats, gestió d'espais urbans i rurals, entre d'altres, i la finestra d'oportunitat de la planificació estratègica urbana per abordar-los.

PolÝtica de cookies