Un treball sobre els comuns urbans premiat en la categoria de 'polítiques d'innovació metropolitana' dels premis IND+I Science, patrocinada pel PEMB

L'autor de la recerca, Carlos Cámara, serà l'únic guanyador d'aquesta categoria, donat que l'altre premi ha quedat desert

  • 14-12-2017
  • Actualitat del PEMB
  • 170 Lectures

Carlos Cámara, doctorand de la UOC i autor de la recerca titulada Urban commons: lessons from Barcelona at the beginning of  21rst century serà guardonat amb el premi IND+I Science en la categoria de “polítiques d'innovació metropolitana” patrocinada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) amb una dotació de 1.500 euros. El jurat, format per quatre prestigioses figures de la recerca en economia, Mariana Mazzucato i Rainer Kattel, de l'Institute for Innovation and Public Purpose de l'University College London; Xavier Ferràs, de la Universitat de Vic i María José Aranguren, d'Orkestra (País Basc), han resolt atorgar aquest premi a un treball que es focalitza en el moviment dels comuns urbans, que tenen un fort component urbà, físic i social i reclamen no només la seva capacitat de mitigar els efectes de la crisi sinó també de promoure un sistema alternatiu.

Premis INDI Science
Premis INDI Science

És un treball basat en un estudi etnogràfic de 29 casos (7 d'ells en profunditat) recents a Barcelona, a partir dels quals s'han derivat cinc fils argumentals al voltant de les seves demandes: autogestió i institucionalització, capacitat relacional, materialitat i espacialitat, tecnologia i cultura lliure. “Una contribució interessant i positiva a un debat plenament vigent en la nostra societat, sobretot des de que el 2009 l'economista estatunidenca Elinor Ostrom va guanyar el Premi Nobel d'Economia pel seu treball sobre els béns comuns i l'emergència dels moviments ciutadans que promouen noves visions de l'economia arran de la crisi”, ha assegurat el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet.

L'altre premi corresponent a la mateixa categoria de polítiques d'innovació metropolitana i -que havia de respondre a l'anàlisi, orientacions, tendències, nous enfocaments, projectes, propostes i resultats de les polítiques d'innovació aplicades a entorns metropolitans en l'àmbit de l'activitat econòmica i amb impacte social o de valor públic a la Regió Metropolitana de Barcelona-, ha quedat desert en aquesta primera edició dels premis.

Després de gairebé un mes i mig d'estudi i deliberació, el jurat ha trobat els millors assajos de recerca en indústria i innovació i l'agenda de les ciutats sostenibles. El conjunt de premiats amb 1.500 euros cadascun són:

La plataforma IND+I Science va néixer per activar la generació i la divulgació ordenada de coneixement científic en l'àmbit de la innovació, la indústria i l'agenda de les ciutats sostenibles en coordinació amb les universitats catalanes i, per l'altra banda, fer-lo útil per a les persones responsables de les polítiques públiques en aquests àmbits. Aquests premis són la primera iniciativa de la plataforma.

Els premis IND+I de totes les categories seran entregats en un acte públic el 8 de febrer (hora i lloc per determinar) que servirà per conèixer els treballs de recerca en veu dels seus autors en el marc d'un simpòsium organitzat per l'IND+I de Viladecans, el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana i el PEMB, que tornen a sumen esforços per reconèixer, divulgar i promoure l'aplicació de la recerca que es fa en les universitats.

  • Participa o segueix el debat

    1 comentari:

    ncassian - 15/12/2017 a les 12:52:21.

    Errata Elinor Ostrom

    Hay un error grave en vuestro texto, Elinor Ostrom no es *un* economista, sino *una* economista y de hecho la primera mujer en ser reconocida con un Nobel de Economí­a.

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies