El PEMB col·laborarà amb els premis IND+I Science en la categoria de polítiques d'innovació metropolitana

La plataforma IND+I Science neix per activar la generació de coneixement científic en l'àmbit de la innovació, la indústria i l'agenda de les ciutats sostenibles en coordinació amb les universitats catalanes

  • 31-08-2017
  • Actualitat del PEMB
  • 3 Lectures

Aquesta tardor s'inaugura un nou concurs de premis de recerca per als estudiants de programes de doctorat d'universitats de Catalunya, que té com a objectiu activar la generació del coneixement científic en l'àmbit de la innovació, la indústria i l'agenda de les ciutats sostenibles. La iniciativa arriba de la mà de l'IND+I, la jornada anual de referència d'innovació i indústria a Viladecans, i de l'Institut Innovation and Public Purpose (IIPP) de la University College London, en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

Imatge dels premis IND I Science
Imatge dels premis IND I Science

D'aquesta manera, l'IND+I, el Pacte Industrial i el PEMB sumen esforços per reconèixer, divulgar i promoure l'aplicació de la recerca que es fa en les universitats catalanes. Tot i que s'han identificat més de 100 grups de recerca de disciplines molt diverses orientats als temes dels premis, les institucions promotores troben a faltar un espai aglutinador i, especialment, que faci la transferència cap a les polítiques públiques.

És per això que l' IND+I Science vol ser un primer punt de trobada per aquest ecosistema. Pretén fer un reconeixement a aquells projectes de recerca que adoptin un enfocament d'interès públic en la innovació, en la línia del model d'innovació per missions proposat per Mariana Mazzucato i el recentment creat Institute for Innovation and Public Purpose (University College of London) que ella dirigeix i des del que apadrina aquesta iniciativa. Cal recordar que IND+I Science és una iniciativa més que, igual que el club de lectura IND+I Club, deriva de l'IND+I, una jornada anual sobre innovació i indústria que promou l'Ajuntament de Viladecans.

A través de l'IND+I Science s'atorgaran 8 premis de 1.500 euros cadascun al talent local aplicat a resoldre reptes de futur. Es classificaran en 4 categories: agenda de les ciutats sostenibles (2 premis), innovació i indústria (2 premis), indústria verda per al creixement sostenible (2 premis), i polítiques d'innovació metropolitana (2 premis).

Aquests dos últims premis seran finançats i gestionats a través del PEMB i han de respondre a l'anàlisi, orientacions, tendències, nous enfocaments, projectes, propostes i resultats de les polítiques d'innovació aplicades a entorns metropolitans en l'àmbit de l'activitat econòmica i amb impacte social o de valor públic en particular a la Regió Metropolitana de Barcelona.

Les i els candidats han d'estar matriculats (en el moment de la presentació) en un programa de doctorat de qualsevol universitat catalana o, en el cas d'estudiants residents a Catalunya, també en qualsevol programa de doctorat universitari espanyol o estranger. El termini de presentació de sol·licituds és el 3 de novembre de 2017 via correu electrònic a indiscience@indi.cat. Per obtenir més informació detallada sobre els criteris podeu consultar les bases de l'IND+I Science.

Els i les candidates premiades seran convidats a presentar els seus assajos en un simposi on també hi haurà l'oportunitat de debatre els assajos amb investigadors sèniors i debatre amb representants governamentals i polítics d'alt nivell.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies