El PEMB signa un conveni de col·laboració amb la universitat australiana The Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT)

La universitat formarà part del consell general del PEMB

  • 27-09-2023
  • Actualitat del PEMB
  • 341 Lectures

La seu central de Barcelona Activa ha acollit aquest matí la signatura del conveni de col·laboració entre el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) i la universitat australiana The Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), que s'han compromès a treballar conjuntament per l'intercanvi de coneixement, l'emplaçament d'estudiants internacionals en pràctiques al PEMB en el marc del Metropolitan Learning Lab i per la participació conjunta en projectes, fonamentalment vinculats a fons europeus.

Signatura conveni PEMB - RMIT
Signatura conveni PEMB - RMIT

“Barcelona i Melbourne són dues metròpolis de cinc milions d'habitants, molt allunyades físicament, però molt properes pel que fa als reptes als que han de fer front i a les seves aspiracions com a ciutats capdavanteres en innovació urbana. A més, la presència de l'RMIT a Barcelona ens ofereix una porta cap a Oceania i el sudest asiàtic que des del PEMB volem aprofitar per incorporar coneixement i una mirada diversa al desplegament del Compromís Metropolità 2030” ha explicat el coordinador general, Oriol Estela Barnet, en el seu parlament.

L'acte ha comptat amb la presència del ViceChancellor & President de l'RMIT (càrrec equivalent al de rector) Alec Cameron i la Vicerectora d'International & Engagement, Saskia Loer Hansen, que han destacat “l'orgull” de mostrar el seu ferm compromís amb la ciutat a través del conveni de col·laboració amb el PEMB. “Des de fa 10 anys, el hub d'innovació de la Universitat RMIT a Barcelona ha servit de porta d'entrada perquè els investigadors, la indústria i els governs europeus connectin amb la innovació i el talent a Austràlia i Àsia”, han explicat. Una dècada més tard, s'integren com un actor destacat en el districte d'innovació urbana de Barcelona, el 22@, forjant aliances i enfocaments en sostenibilitat urbana, disseny i transformació digital. En aquest àmbit, per exemple, treballen des del Laboratori d'Arquitectura d'Informació Espacial en el disseny i la construcció de la Sagrada Família.

Raquel Gil Eiroá, regidora de Promoció Econòmica i Treball i presidenta de Barcelona Activa, i Pau Solanilla, Comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de la Ciutat han fet l'apadrinatge de l'acte de signatura del conveni en nom de l'Ajuntament de Barcelona, institució fundadora i impulsora principal del PEMB.

Signatura conveni PEMB RMIT

Avui s'ha formalitzat el conveni, però ja fa mesos que el PEMB i l'RMIT treballen en projectes conjunts. Recentment s'han presentat dues candidatures a programes de finançament europeu en els àmbits de l'habitatge i la sostenibilitat. Així mateix, el trimestre passat tres alumnes en pràctiques van desenvolupar el projecte “Mathematics & Statistics” que es va centrar en fer una anàlisi de benchmarking d'infraestructura de dades de tres autoritats metropolitanes (Boston, Helsinki, Manchester). L'objectiu d'aquest treball era poder identificar fortaleses i febleses de l'arquitectura de dades de les autoritats metropolitanes i fer algunes recomanacions sobre quines característiques hauria de tenir una arquitectura de dades a escala metropolitana a Barcelona, d'acord amb cinc principis fonamentals: transparència, interoperabilitat, qualitat, usabilitat i seguretat.

Dins del conveni, entre d'altres qüestions, s'estableix que l'RMIT formarà part del consell general del PEMB, formalitzant d'aquesta manera un vincle més amb la ciutat que l'acull des de fa una dècada.

Aquest desè aniversari de la presència de l'RMIT a Barcelona es commemora aquest vespre amb un acte institucional al recinte de l'antic Hospital de Sant Pau de Barcelona.

 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies