El PEMB aporta un repte sobre el coneixement de la regió metropolitana de Barcelona en la 5ena edició del MetròpolisFPLab

L'equip que guanyi desenvoluparà la idea en una beca formativa remunerada durant dos mesos

  • 15-02-2023
  • Actualitat del PEMB
  • 86 Lectures

Com podem aconseguir que els i les joves coneguin i interactuïn amb altres llocs de la regió metropolitana de Barcelona que no es trobin al seu barri o ciutat? és el repte que el coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, ha presentat en la nova edició del projecte d'innovació MetròpolisFPLab, impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Fundació BCN Formació Professional i la Diputació de Barcelona.

Oriol Estela explicant el repte del PEMB en el MetròpolisFPLab
Oriol Estela explicant el repte del PEMB en el MetròpolisFPLab

En la seva explicació davant dels grups d'estudiants que es volen presentar per desenvolupar el repte i aconseguir una beca formativa durant dos mesos al PEMB, Estela ha llançat algunes preguntes: Com faríeu que la gent jove s'interessi per conèixer què esta passant més enllà dels límits del seu barri? Però ha volgut deixar clar que més enllà d'esdeveniments culturals, parcs, platges o llocs per passejar, el que interessa al PEMB és veure com es poden establir relacions i més coneixement i interacció entre realitats que poden ser diverses en la regió metropolitana. I no des del punt de vista individual, sinó des del punt de vista col·lectiu.

“Com podem aconseguir que es relacionin joves de centres culturals de ciutats diferents? Una organització d'una ciutat pot tenir algun tipus de relació amb una altra organització similar del territori i trobar-se fins i tot per resoldre problemàtiques comunes?”, ha plantejat el coordinador general del PEMB, que ha aprofitat per explicar que precisament amb les 8 missions del Compromís Metropolità 2030 el que s'ha volgut és proposar mesures per resoldre problemàtiques comunes a diferents ciutats d'un mateix territori com poden ser la mobilitat, la contaminació o l'habitatge.

Què significa viure en una urbanització en mig d'una muntanya i què significa viure en un barri de l'Hospitalet de Llobregat? Tot i viure en un mateix territori metropolità, les dues vivències seran completament diferents. “Ens interessa veure com la gent jove teniu experiència i coneixement i com interactueu amb altres llocs de la regió metropolitana”, ha afegit.

El MetròpolisFPLab, que enguany celebra la seva cinquena edició, busca posar en valor el talent de l'alumnat de formació professional, apropant-lo al mercat laboral i fomentant-hi la seva inserció a través de la metodologia d'innovació oberta en un entorn real. Els principals objectius del programa son:

  • Esdevenir un punt de trobada entre empreses i centres educatius de formació professional per generar valor econòmic, social i cultural al territori metropolità.
  • Que els estudiants construeixin projectes innovadors mitjançant les seves idees apropant les demandes del món empresarial i del propi territori a les capacitats de millora plantejades.
  • Fer aflorar les potencialitats de l'alumnat contribuint a la millora de la seva ocupabilitat i les seves competències personals.

El PEMB es suma a aquesta iniciativa en la seva aposta per posar en valor el talent jove. Aposta que es reflecteix, també, en altres projectes engegats per l'associació com el Metropolitan Learning Lab, nascut el juny de 2020 en col·laboració amb Barcelona Centre Universitari, per enfortir els vincles entre la recerca primerenca i els reptes de futur de la metròpoli. Aquest any han estat 45 els equips que s'han presentat per desenvolupar el repte plantejat pel PEMB.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies