Aprovat el Pla director urbanístic metropolità (PDU)

El nou pla deixa enrere el PGM del 1976 i posa la mirada al 2050 per aconseguir una metròpolis més eficient, cohesionada, natural, sostenible, equilibrada i justa

  • 21-03-2023
  • Notícies relacionades
  • 314 Lectures

El Pla Director Urbanístic (PDU) Metropolità de Barcelona ha estat aprovat avui en una reunió del Consell Metropolità de l'AMB. El PDU és un pla a llarg termini per guiar el creixement i el desenvolupament urbà de l'àrea metropolitana de Barcelona en els propers anys.

Vista general de Barcelona i l'AMB
Vista general de Barcelona i l'AMB

El PDU estableix directrius per a l'ús del sòl, de l'habitatge, del transport i de protecció del medi ambient a l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, “aquesta aprovació marca una fita important en la planificació urbana de l'àrea metropolitana de Barcelona i estableix les bases per a un futur pròsper i sostenible a la regió”. El PEMB s'ha vinculat amb el procés d'elaboració del PDU en diferents moments donades les sinèrgies necessàries entre la planificació urbanística i l'estratègica. Cal recordar el procés de debat multiescala i multiagent que va liderar el PEMB inserit en el procés participatiu per l'aprovació de l'Avanç del PDU, on es van recollir propostes de 44 entitats de la regió metropolitana de Barcelona.

El Pla General Metropolità (PGM) del 1976 quedarà enrere amb l'aprovació inicial, que posa la mirada al 2050 per aconseguir una metròpolis més eficient, cohesionada, natural, sostenible, equilibrada i justa. El nou pla preveu més de 120.000 habitatges assequibles, 15 noves àrees de centralitat, 240 km d'avingudes metropolitanes i 870 km d'eixos verds.

A partir de l'aprovació inicial, s'obre el període d'informació pública, que s'estendrà fins el 30 d'octubre del 2023 per tal que sector públic, la ciutadania i les entitats hi puguin fer al·legacions, que es tindran en compte dins del document urbanístic.

El nou PDU entrarà en vigor un cop superades dues tramitacions: l'aprovació provisional, competència de l'AMB, i l'aprovació definitiva, competència de la Generalitat de Catalunya.

 

 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies