Benvinguda de la presidenta

Barcelona i la seva rea metropolitana sn un potent centre d'activitat econmica, caracteritzat per la slida presncia i dinamisme dels sectors industrial, turstic i de serveis per alhora s un espai amb grans desigualtats socials que cal encarar amb determinaci. Els fenmens urbans, que concentren persones, activitats i moviments de tota mena ? econmics, socials i culturals ? s'han d'afrontar amb poltiques i instruments sustentats en organitzacions metropolitanes.

Quan el juny de 2015 vaig ser escollida com a alcaldessa de Barcelona i al juliol com a presidenta de l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja vaig expressar la meva ferma voluntat de lluitar contra les desigualtats socials atenent les necessitats dels collectius desafavorits i garantir la transparncia de les institucions donant ms protagonisme a la ciutadania i aprofitant el potencial collectiu per avanar en la coproducci de poltiques pbliques.

Ens cal, doncs, un model de desenvolupament urb que defineix les ciutats del segle XXI com aglomeracions urbanes d'escala humana, formades per diferents ciutats i viles que a nivell local mantenen la seva prpia personalitat i vetllen per a mantenir la cohesi social i qualitat de vida, alhora que augmenten la interrelaci i dinamitzen els seus entorns regionals, i sn capaces d'actuar conjuntament com a nodes d'una xarxa global de relacions cada cop ms intenses.

El context econmic i social que vivim palesa encara ms la necessitat de disposar d'institucions que ens portin, a bon ritme, cap a l'horitz com. Entenem que la manera de fer i de governar el territori metropolit ha d'estar slidament assentada en el consens, en compartir propsits i interessos comuns, i en l'exercici de la cooperaci i la solidaritat municipal.

I s precisament en aquesta conjuntura complexa en qu hi juguen un paper destacat institucions el Pla Estratgic Metropolit de Barcelona (PEMB), que ens ajuden a fer realitat all que defensem: ?que el nostre mandat sigui per obeir la ciutadania?.

El PEMB coincideix plenament amb aquesta manera d'entendre el fet metropolit i, per aix, en el decurs dels anys s'ha convertit en l'espai de trobada en qu elsprincipals agents econmics i socials de la metrpolis treballen conjuntament per construir un futur com. El dileg i el consens sn la base d'aquest treball. Precisament, per tal de definir aquests objectius compartits actualment s'est treballant en la preparaci d'un nou pla estratgic, amb l'horitz al 2030, del qual trobareu ms informaci en aquest web.

Agraeixo sincerament la vostra participaci i implicaci en aquest projecte com que, sense vosaltres, no seria possible.

Moltes grcies !

Ada Colau
Presidenta del Pla Estratgic Metropolit de Barcelona i
de l'rea Metropolitana de Barcelona

Poltica de cookies