Esmorzar estratgic

Un lloc on viure: l'habitatge en clau metropolitana

L'habitatge s la cllula bsica de totes les ciutats i en determina el seu funcionament

Roca Barcelona Gallery Joan Gell 211, 08028, Barcelona
08:15 h.
habitatge

El proper esmorzar estratègic del PEMB -  Un lloc on viure: l'habitatge en clau metropolitana - serà el 19 de maig, de 8.15h a 10h, com ja és tradicional a la seu de Roca Barcelona Galery (c/ Joan Güell, 211), entitat coorganitzadora.

Continuem amb la sèrie sobre els elements essencials per a la vida i per a la resiliència del territori metropolità (aire, aigua, aliment, energia i habitatge) dedicant aquest segon esmorzar estratègic de l'any a la qüestió de l'habitatge.

L'habitatge és la cèl·lula primigènia de totes les ciutats i en determina el seu funcionament. Al seu voltant s'articulen les dinàmiques territorials, econòmiques i socials. Disposar d'un lloc digne on assentar-se és un requisit fonamental per desenvolupar qualsevol projecte de vida i, per difícil que resulti assumir-ho en una societat considerada avançada, es tracta d'un dret encara força llunyà, o almenys inestable, per a una part rellevant de la població metropolitana. Això és degut, entre altres motius, a la consideració cada cop més estesa de l'habitatge com a mercaderia o com a bé d'inversió, que provoca distorsions en els preus de compra i lloguer que afecten el seu ús principal, el residencial. En un entorn metropolità, a més, el tractament d'aquestes qüestions resulta més complex, i és per això que s'ha acordat recentment la creació de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge, que serà gestionat per l'agència Barcelona Regional.

En aquest esmorzar, doncs, comptarem amb Josep Bohigas, director general de Barcelona Regional i Anna Vergés, tècnica d'habitatge a Barcelona Regional per conèixer més de prop aquest nou instrument d'anàlisi de la situació i dinàmiques de l'habitatge a l'àrea metropolitana de Barcelona, a més de debatre sobre les perspectives que s'apunten en aquesta qüestió a mig termini.

Seguirem l'estructura habitual d'aquests esmorzars, amb la trobada al hall de Roca Barcelona Gallery a les 8.15h per fer un cafè i escalfar motors de cara al debat. La presidenta de la Comissió Executiva del PEMB i tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, obrirà l'acte a les 8.45h i immediatament tindrà lloc la ponència central i el posterior torn de preguntes i intervencions per part del públic assistent. L'acte acabarà puntualment a les 10h.

Si hi voleu assistir, només cal que ompliu el formulari d'inscripció amb les vostres dades.

  

Poltica de cookies