Esmorzar estratègic

Què respirem? implicacions socials i econòmiques de la qualitat de l'aire

13è esmorzar estratègic

Roca Barcelona Gallery Joan Güell 211-213, 08028, Barcelona
08:15 h.

El proper 10 de febrer, de 8.15h a 10h es farà el 13è esmorzar estratègic que tractarà sobre Què respirem?: implicacions socials i econòmiques de la qualitat de l'aire. Com és tradicional, l'esmorzar es farà a la seu de Roca Barcelona Galery (c/ Joan Güell, 211), entitat coorganitzadora.

Reprenem els esmorzars estratègics del PEMB dedicant una especial atenció a aquells elements essencials per a la vida i que determinen la capacitat resilient d'un territori: l'aire, l'aigua, l'aliment, l'energia i l'habitatge. Anirem tractant aquestes qüestions, des del punt de vista de les estratègies i les polítiques que s'hi relacionen, en successius esmorzars.

El primer dels esmorzars d'aquesta sèrie el dediquem, doncs, a l'aire. Segons el filòsof grec Anaxímenes, l'aire era l'arkhé, origen i causa de totes les coses. En la societat actual, l'aire és també causa de preocupació ja que es troba sota importants amenaces fruit del desenvolupament de tecnologies i modes de vida que hi han abocat elements contaminants fins a nivells d'alt risc.

L'Agència Europea del Medi Ambient indicava fa poques setmanes que cada any es produeixen més de mig milió de morts prematures a Europa a causa de a la contaminació atmosfèrica. Així doncs, les implicacions sobre la salut, però també sobre l'economia i sobre la convivència, de la mala qualitat de l'aire o de la contaminació acústica fan que aquest sigui objecte d'atenció de les polítiques locals en general i metropolitanes en particular.

Per parlar sobre aquest tema, i veure com les ciutats poden fer front i superar aquest repte, hem convidat Natalie Mueller, investigadora del Barcelona Institute for Global Health, que ha dirigit un estudi recent sobre la qualitat de l'aire a la ciutat de Barcelona, i el biòleg Frederic Ximeno, actualment Comissionat d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona.

L'estructura d'aquest esmorzar és l'habitual. Ens trobarem al hall de Roca Barcelona Gallery a les 8.15h per fer un cafè i xerrar una estona. La intervenció de les persones convidades començarà a les 8.45h i l'acte acabarà puntualment a les 10h després del torn de precs i preguntes.

Si hi voleu assistir, només cal que ompliu el formulari d'inscripció amb les vostres dades.

 

 

Política de cookies