Actes PEMB

Governança sense govern: casos i propostes

Organitza: AERYC i PEMB

Sala d'actes Canòdrom C/ de Concepción Arenal, 165, 08027, Barcelona
18:00 h.
Foto escons buits

Aquest acte, organitzat conjuntament entre el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i l'Associació Àfrica-Amèrica-Europa de Regions i Ciutats (AERYC), té per objectiu presentar l'informe 'Governança sense govern' elaborat per AERYC i generar un espai de diàleg i debat sobre noves maneres d'articular espais de governança que no passin necessàriament per la figura governamental i que es basin en la col·laboració entre actors metropolitans.

La majoria de les metròpolis mediterrànies i llatinoamericanes estan formades de diversos municipis sense un nivell de govern d'àmbit metropolità. Això, sens dubte, comporta fragmentació en les respostes als reptes demogràfics, socials, econòmics, culturals, educatius i de mobilitat que han d'abordar les metròpolis en el seu conjunt.

Arran d'aquesta reflexió sorgeix el document de treball de l'associació AERYC per buscar noves formes de governança d'àmbit supramunicipal, fet que encaixa amb un dels objectius del Compromís Metropolità 2030construir una governança de baix a dalt per al territori de la regió metropolitana de Barcelona a partir del desplegament de vuit grans missions per fer front als principals reptes compartits pel centenar llarg de municipis d'aquest territori.

L'acte tindrà lloc el 20 de juny a les 18h al Canòdrom. El coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, farà una breu introducció i el director de l'AERYC, Josep Maria Pascual, realitzarà una presentació de la publicació. A continuació, tindrà lloc una conversa entre els autors i autora de l'informe, que comptarà amb la participació de l'encarregada dels temes de governança metropolitana i cohesió territorial del PEMB, qui també moderarà el debat.

Ponents:

 

L'entrada a l'acte és gratuïta, només es necessita inscripció prèvia.

 

Política de cookies