Actes PEMB

Taller Re-City en acció 'La rehabilitació sostenible del patrimoni construït'

Organitza: Fundació Catalunya Europa

Online Casa, 00000, Des del meu municipi
09:00 h.
Taller Re-City en acció 'La rehabilitació sostenible del patrimoni construït'

A Catalunya, el 70% del parc d'habitatges té més de 40 anys i, per tant, la rehabilitació representa una oportunitat per accelerar la transformació urbana cap a la sostenibilitat. Així, aquest primer taller de Re-City en acció “La rehabilitació sostenible del patrimoni construït” del proper 8 de juny de 9 a 11.30 h (online), tindrà com a punt de partida el projecte “Renovem els barris”, de Santa Coloma de Gramenet. El debat girarà sobre quines són aquelles accions capaces d'impulsar un canvi real respecte a temes tan importants com polítiques innovadores per a fer front a la rehabilitació dels edificis antics, nous mecanismes de finançament de la rehabilitació o el canvi cultural necessari per permetre una rehabilitació sostenible del patrimoni construït. 

Programa:

Part 1 – Com promoure la rehabilitació sostenible del patrimoni construït

  • Introducció: Maria Buhigas, arquitecta-urbanista 
  • Què entenem per rehabilitació sostenible?: Sonia Hernandez-Montaño, arquitecta, coordinadora de Salut i arquitectura del COAC 
  • El Pla Metropolità de Rehabilitació d'Habitatges: Jordi Mas, coordinador de l'Àrea Tècnica del Consorci de l'Habitatge de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 
  • Preguntes i debat: moderat per Maria Buhigas

Part 2 – Taller participatiu

Grup de treball 1: Anàlisi de la part tècnica i replicabilitat del projecte Renovem els Barris de Santa Coloma de Gramenet, amb Rosina Vinyes, assessora d'Urbanisme, Habitatge i Espai Públic dels Serveis Territorials de  Santa Coloma de Gramenet.

Grup de treball 2: Anàlisi del canvi cultural necessari per promoure la rehabilitació, amb Jordi Ayats, director Fundació EuroPACE.

Grup de treball 3: Models de finançament de rehabilitació innovadors, amb Jordi Salvador, interventor de l'Ajuntament d'Olot. 

Incripcions:

Propers tallers:

  • L'evolució dels espais públics (2021) 
  • L'adaptació de la mobilitat metropolitana (2022) 
  • La transició energètica descentralitzada (2022)  
  • La transformació del sistema econòmic cap a un model més circular (2022)

El taller s'emmarca dins “La transformació de la ciutat”, un cicle de debats per reflexionar sobre els canvis que necessiten impulsar les ciutats com la Barcelona metropolitana per d'adaptar-se a les múltiples crisis (sanitària, climàtica, econòmica i social) i imaginar solucions sostenibles per al seu futur.

Està organitzat per la Fundació Catalunya Europa amb La Fundació La Caixa i el Club Roma, que rep el suport del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), l'AMB, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'Ajuntament de Sant Boi, i la col·laboració de Barcelona Global.

Política de cookies