Actes PEMB

Racó de #Repensar: Transformar la ciutat per millorar la vida

Presentació del llibre 'Escuchar y transformar la ciudad' i debat

Sala d'actes de la Biblioteca Fort Pienc Plaça Fort Pienc, 4, 08013, Barcelona
18:30 h.
Escuchar y transformar la ciudad

L'urbanisme actual que es troba immers en un procés de transformació en la manera de concebre i construir la ciutat i el nostre entorn urbà, estableix com a prioritaris els objectius de desenvolupament sostenible, la inclusió d'equips multidisciplinaris i la participació ciutadana perquè considera que aquests elements ens permetran aconseguir una adequada sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Per debatre sobre aquest canvi d'enfocament, us convidem a la propera sessió del racó de #Repensar - Transformar la ciutat per millorar la vida - que es farà el 18 de desembre, a les 18.30h a la sala d'actes de la Biblioteca Fort Pienc (Plaça Fort Pienc 4). Aquesta biblioteca s'ubica precisament en una plaça que és un bon exemple de transformació de barris ja s'ha convertit en el punt en què conflueixen equipaments i vida veïnal.

En aquesta trobada es presentarà el llibre de Paisaje Transversal: 'Escuchar y transformar la ciudad', que fa un reflexió teòrica i exposa diferents casos d'estudi sobre nous models urbanístics i arquitectònics associats a tres escales diferents: l'espai públic, la ciutat i els seus barris i el territori. Així mateix, coneixerem de primera mà dues experiències de projectes participatius de transformació urbana en què s'han aplicat aquests principis: Gavà i Barcelona.

En la sesión intervindran l'arquitecte i director de Serveis de Planificació Territorial en l'Ajuntament de Gavà, Fidel Vázquez; la politòloga i periodista Laia Torras, directora de projectes estratègics de Foment de Ciutat i l'equip de Paisaje Transversal. Durant l'acte, el director de la Fundación Arquia Gerardo García-Ventosa ens explicarà les tasques que realitza aquesta fundació.

En el debat posterior intentarem respondre algunes preguntes: com transformar la ciutat per posar la vida en el centre? com s'articulen els processos participatius per a la transformació urbana? 

Si voleu participar en aquesta nova sessió del racó de #Repensar, només cal que ompliu la inscripció online.

 

Nota. Si voleu comprar un exemplar del llibre Escuchar y transformar la ciudad podreu fer-ho abans o després de la sessió.

 

Enllaços d'interès:

 

Política de cookies