ACTIVITAT PRIVADA

Actes PEMB

Com podem traslladar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les ciutats?

Aula de formaci - Espai CREC Gran Via de les Corts Catalanes 672, 08010, Barcelona
13:30 h.
Objectius de Desenvolupament Sostenible

Amb l'aprovació el 2016 de la Nova Agenda Urbana, la comunitat internacional va acabar el procés de renovació de les principals agendes globals i va entrar en la fase d'implementació en què hi tenen molt a dir els governs locals, més propers a les persones i responsables de la vida diària dels ciutadans.

La xarxa mundial de Ciutats i Governs Locals Units (UCLG) – facilitadora del Global Taskforce, PNUD-ART i ONU-Hàbitat – ha desenvolupat una sèrie de mòduls d'aprenentatge orientats a la construcció de capacitats dels governs locals i regionals en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Aquests mòduls inclouen continguts teòrics, exemples reals i metodologies d'aprenentatge interactives que fomenten la participació activa i garanteixen un procés responsable i inclusiu, basat en el que anomenen “localització dels ODS”, en un sentit d'adaptació i apropiació d'aquests objectius de desenvolupament.

Per conèixer de primera mà aquesta metodologia d'aprenentatge per a la localització dels ODS desenvolupada pel UCLG, hem convidat una de les membres del seu equip d'aprenentatge-formació, l'antropòloga i arquitecta Lina Gast, que serà amb nosaltres el proper 25 d'abril a les 13.30h en un dels ja habituals dinars-col·loqui del PEMB.

A més d'explicar-nos aquesta metodologia, podrem debatre conjuntament amb Lina Gast sobre:

  • Què significa localitzar els ODS?
  • Per què és important la localització dels ODS?
  • Quin és el valor de l'aprenentatge entre iguals dins el procés de localització?

La dinàmica d'aquests dinars-col·loqui és la següent: ens trobem a les 13.30h a l'aula de formació de l'Espai CREC (Gran Via de les Corts Catalanes, 672), coworking on s'ubica el PEMB, per fer un dinar tipus bufet. A continuació, escoltarem l'exposició de l'experta convidada i s'obrirà el debat entre els assistents. Està previst acabar entre les 15.30h-16h.

Si hi voleu assistir, cal que feu la inscripció online abans del 23 d'abril.

 

 

 

Poltica de cookies