Actes PEMB

Debat sobre els nous espais d'activitat econòmica

Presentació del llibre: 'Citynomics, economia, innovació i territori' de Miquel Barceló Roca

Sala d'Actes- Cibernarium Roc Boronat 117, 08019, Barcelona
18:00 h.

El proper 16 de març, de 18h a 20h es presentarà a la Sala d'Actes del Cibernarium (c/ Roc Boronat, 117) el darrer llibre de Miquel Barceló - Citynomics, economia, innovació i territori – adreçat a aquelles persones que tenen interès en entendre millor la nova dinàmica de l'economia basada en el coneixement, i com aquesta té el seu desenvolupament natural en un nou model de ciutat sostenible, diversa i tolerant.

Miquel Barceló Roca té una àmplia experiència professional tant en el sector privat com en l'Administració. Va ser director general de la Fundació Privada ICT, diputat al Parlament de Catalunya i president executiu de la societat 22@ Barcelona. Actualment és president de la consultora Innopro Global Services i expert de la Unió Europea DGRegió per al programa RIS3. És autor de diversos llibres, dels quals destaquen La ciutat digital, 2002; Catalunya, un país industrial, 2003 i Gestió de projectes Complexos, 2013. També és director del Màster MBI (Master in Business Innovation) de la UPC.

Un aspecte central del llibre és el nou paper de les ciutats, la nova configuració dels espais d'activitat econòmica i la creació d'ecosistemes innovadors, mitjançant els quals les grans metròpolis del món competeixen per atreure inversions d'alt valor afegit, on el talent de les persones juga un paper fonamental. En definitiva, un nou model de ciutat basat en un urbanisme, en el qual el disseny d'espais públics i privats afavoreixen l'intercanvi d'idees entre les persones i fomenten la innovació i la creativitat.

En la presentació ens acompanyarà Àlex Mañas, segon tinent d'alcalde i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible de l'Ajuntament de Badalona, que ens explicarà el projecte de reconversió dels polígons industrials de Badalona per il·lustrar algunes de les propostes del llibre.

A continuació, s'obrirà un debat sobre els nous espais d'activitat econòmica.


 

  

Política de cookies