Actes PEMB

Conversa: 'Caminem cap al Dret a la Ciutat'

Organitza: Observatori DESC, PGDaC, CGLU, PEMB, AMB, Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, Ajuntament de Barcelona

Candrom - Ateneu d'Innovaci Digital i Democrtica C/ de Concepcin Arenal, 165, 08027, Barcelona
12:00 h.
Caminem cap al dret a la ciutat

El dret a la ciutat implica diversos àmbits que incideixen a l'hora de fer les ciutats més justes, inclusives, segures, sostenibles i democràtiques, com ara la gestió i l'accés a l'aigua, l'habitatge, el transport, les zones verdes, els carrers, l'alimentació, la seguretat ciutadana o l'equitat, entre d'altres. Però com mesurem el seu grau d'implementació?

L'Observatori DESC, la Plataforma Global pel Dret a la Ciutat (PGDaC), Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els Ajuntaments d'Esplugues de Llobregat i de Barcelona organitzen aquesta conversa sota el títol: 'Caminem cap al Dret a la Ciutat' amb l'objectiu de donar a conèixer la Guia d'Indicadors del Dret a la Ciutat, un document elaborat per l'Observatori DESC, PGDaC i Habitat International Coalition (HIC), que enumera els principals ítems que cal tenir en compte a l'hora de dissenyar polítiques públiques en aquesta direcció i com mesurar-ne l'impacte.

La jornada, que tindrà lloc el proper divendres 10 de febrer el Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica, comptarà amb la presència de diverses persones representants de les entitats organitzadores per tal de compartir diferents experiències de la regió metropolitana de Barcelona i del Sud Global al voltant del dret a la ciutat. A més, es repartiran 100 exemplars de la guia de forma gratuïta entre les persones assistents a l'acte.

PROGRAMA

Presentació de l'acte per part de l'AMB

  • Salvador Milà, director de l'Àrea de Presidència de l'AMB

Presentació del projecte de l'Observatori DESC

  • Alfredo Palomera, tècnic d'habitatge i ciutat

Conversa sobre experiències d'entitats i ens locals en l'estudi del Dret a la Ciutat

  • Modera Irene Escorihuela, directora de l'Observatori DESC
  • Marta Ribera i Carla Rivera, equip tècnic de l'Observatori DESC
  • Ainara Fernández i Amanda Flety, equip de recerca de CGLU
  • Luisa F. Pinto, gabinet tècnic del PEMB
  • Anabel Rodríguez, directora de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona
  • Claudia Acebrón, regidora de Cooperació al Desenvolupament i Promoció de la Pau de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat
INFORMACIÓ

 

 

Poltica de cookies