Actes PEMB

Cafè Europa 2024: 'Les ciutats: institució o lobby a la Unió Europa?'

Organitza: La Fundació Catalunya Europa en col·laboració amb el PEMB

online online, online, Des del meu municipi
09:00 h.
Imatge promocional del Café Europa

Amb l'horitzó posat en les properes eleccions europees del 9 de juny, aquesta edició del Cafè Europa organitzat per la Fundació Catalunya Europa en col·laboració amb el PEMB estarà dedicat a debatre sobre el paper i la influència de les ciutats a la Unió Europea.

Actuen aquestes com una institució o més com un lobby davant les institucions europees? Haurien de tenir més participació en la presa de decisions? Debatrem sobre qüestions com que el 70% de la política local vingui determinada per la UE, però els municipis no tinguin espai per contribuir a la conformació d'aquesta política. Com arribar a una millor integració de les ciutats en l'esquema europeu? Com a conseqüència d'això, les ciutats han vist més útil organitzar-se en xarxes sectorials i regionals per fer lobby a les institucions europees i ara fan més de lobby que d'institució. Però no es podrien potenciar d'alguna manera institucions com el Comitè de les Regions per donar cabuda a aquestes reivindicacions?

De tot plegat i més en parlarem el proper 22 de març!

PROGRAMA

9.00 Inici retransmissió

9.05 Benvinguda a càrrec de Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya-Europa i Oriol Estela, coordinador general del PEMB. Explicació general dels Cafès-europa, la col·laboració amb el PEMB i introducció a la temàtica

9.10 Conversa entre Marta Galceran, investigadora principal del programa Ciutats Globals del CIDOB i Jordi Harrison, secretari general del Grup socialista del Comitè de les Regions i patró de la Fundació Catalunya Europa.  

9.40 Tancament conversa i preguntes del públic.

9.55 Tancament webinar a càrrec de Dolors Camats.  

El Cafè Europa és un cicle de debats en línia organitzat per la Fundació Catalunya Europa, i en col·laboració amb altres entitats, el darrer divendres de cada mes, amb caràcter divulgatiu per acostar temàtiques europees i internacionals a la ciutadania.

Reserveu-vos la data i inscriviu-vos! Rebreu un enllaç que us permetrà accedir al webinar!

Política de cookies