Actes PEMB

Activitats en el marc de la Capital Europea de la Democràcia

Organitza: PEMB, Capital Europea de la Democràcia, Ajuntament de Barcelona

Varis Varis, 00000, Des del meu municipi
Capital Europea de la Democràcia

La Capital Europea de la Democràcia (ECoD) és una iniciativa europea que té com a objectiu promoure el debat ciutadà i la participació en la democràcia actual. El PEMB, que coordina l'Oficina tècnica de la Capitalitat, aportarà mirada estratègica, la capacitat de fer xarxa entre agents molt diversos i la dimensió metropolitana

Durant aquest any, la ciutat organitzarà esdeveniments, conferències i activitats d'àmbit europeu i internacional centrades en la innovació democràtica i la participació ciutadana, així com en aspectes culturals, educatius i d'espai públic. La iniciativa té com a missió enfortir la democràcia, actuar com a catalitzador per al desenvolupament democràtic i proporcionar un espai d'intercanvi i innovació democràtics, amb la participació de la societat civil, la ciutadania i les institucions polítiques.

Destaquem els següents esdeveniments:

1. Com a esdeveniments internacionals

  • PASSAT - El Decidim Fest sobre Democràcia, Tecnologia i Intel·ligència Artificial que tindrà lloc al Canòdrom del 18 al 20 d'octubre de 2023.
  • La cerimònia de premis europeus a la innovació política “The annual innovation in Politics Awards on es presenten les iniciatives més innovadores de participació ciutadana a nivell europeu que tindrà lloc el 18 d'abril de 2024.
  • The Art of Democracy, una exhibició d'art innovador i participatiu es crearà juntament amb la ciutat amfitriona i artistes locals i internacionals, que tindrà lloc al maig de 2024.
  • Una GameJam o 48h de creació de videojocs entorn a com combatre les Fake News sota al títol Truth, Lies & Democracyque es celebrarà a Barcelona la primera setmana de juny de 2024.
  • Una trobada internacional d'alcaldes entorn a les polítiques climàtiques ActNOW International Mayors' Conference que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona al setembre de 2024.

2. Com a esdeveniments de ciutat

  • PASSAT - Una conferència inaugural sobre Els reptes de la Democràcia a Europa a càrrec de Daniel Innerarity al CCCB el 5 d'octubre de 2023.
  • PASSAT - Cimera Europea d'alcaldes i alcaldesses: ‘Strengthening democracy and the role of cities in the European Union'. L'objectiu principal de la Cimera d'Alcaldes i Alcaldesses és augmentar la visibilitat, el reconeixement i la participació activa de les autoritats locals en els processos de presa de decisions europeus, i assegurar que les ciutats tenen un paper crucial en la configuració i la implantació de les polítiques europees. Tindrà lloc al novembre del 2023.
  • Unes jornades sobre Democràcia i participació organitzades conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona el 12 i 13 de març de 2024 al Paraninf.
  • Un festival sobre “Democràcia i ciutat” i cerimònia de clausura en el marc de la Biennal Pensament que tindrà lloc a Barcelona a inicis de octubre de 2024.
  • Festival Manifesta: Un procés deliberatiu a escala metropolitana vinculat a la biennal cultural Manifesta amb la participació d'11 ciutats de la regió metropolitana de Barcelona. Tindrà lloc des de finals del 2023 fins el mes de març del 2024.

AGENDA NOVEMBRE:

La Capital Europea de la Democràcia és una iniciativa per incentivar la innovació democràtica i l'enfortiment de la democràcia a Europa i en l'àmbit internacional i que ha estat promoguda per The Innovation in Politics Institute amb el suport del Consell d'Europa i de la Comissió Europea.

Política de cookies