Actes PEMB

Activitats en el marc de la Capital Europea de la Democràcia

Organitza: PEMB, Capital Europea de la Democràcia, Ajuntament de Barcelona

Varis Varis, 00000, Des del meu municipi
Capital Europea de la Democràcia

La Capital Europea de la Democràcia (ECoD) és una iniciativa europea que té com a objectiu promoure el debat ciutadà i la participació en la democràcia actual. El PEMB, que coordina l'Oficina tècnica de la Capitalitat, aportarà mirada estratègica, la capacitat de fer xarxa entre agents molt diversos i la dimensió metropolitana

Durant aquest any, la ciutat organitzarà esdeveniments, conferències i activitats d'àmbit europeu i internacional centrades en la innovació democràtica i la participació ciutadana, així com en aspectes culturals, educatius i d'espai públic. La iniciativa té com a missió enfortir la democràcia, actuar com a catalitzador per al desenvolupament democràtic i proporcionar un espai d'intercanvi i innovació democràtics, amb la participació de la societat civil, la ciutadania i les institucions polítiques.

Destaquem els següents esdeveniments:

1. Com a esdeveniments internacionals

ESDEVENIMENTS PASSATS

  • El Decidim Fest sobre Democràcia, Tecnologia i Intel·ligència Artificial que tindrà lloc al Canòdrom del 18 al 20 d'octubre de 2023.
  • La cerimònia de premis europeus a la innovació política “The annual innovation in Politics Awards on es presenten les iniciatives més innovadores de participació ciutadana a nivell europeu que tindrà lloc el 2 de maig de 2024 a Barcelona.
  • Una GameJam o 48h de creació de videojocs entorn a com combatre les Fake News sota al títol Truth, Lies & Democracyque es celebrarà al Canòdrom del 17 al 19 de maig de 2024.

2. Com a esdeveniments de ciutat

  • Democracy Lab de Nets4Dem: tindrà lloc a la ciutat de Barcelona del 17 al 19 de setembre de 2024 i reunirà tècnics/que de governs locals i professionals de la democràcia de tot Europa per promoure la resolució col·laborativa de problemes i la innovació democràtica a nivell local. 
  • Un festival sobre “Democràcia i ciutat” i cerimònia de clausura en el marc de la Biennal Pensament que tindrà lloc a Barcelona el 10 i 11 d'octubre de 2024.
ESDEVENIMENTS PASSATS
  • Una conferència inaugural sobre Els reptes de la Democràcia a Europa a càrrec de Daniel Innerarity al CCCB el 5 d'octubre de 2023.
  • Cimera Europea d'alcaldes i alcaldesses: ‘Strengthening democracy and the role of cities in the European Union'. L'objectiu principal de la Cimera d'Alcaldes i Alcaldesses és augmentar la visibilitat, el reconeixement i la participació activa de les autoritats locals en els processos de presa de decisions europeus, i assegurar que les ciutats tenen un paper crucial en la configuració i la implantació de les polítiques europees. Tindrà lloc al novembre del 2023.
  • La sessió Polítiques i tecnologies per a la democràcia participativa que tindrà lloc l'11 d'abril de 10.00 h a 12:15 h la Sala Margarita Salas del Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica on s'aprofundirà entorn del dret a la participació, els drets digitals, l'escletxa tecnològica i la inclusió en la participació.
  • Assemblea Metropolitana Manifesta: Un procés deliberatiu a escala metropolitana vinculat a la biennal cultural Manifesta amb la participació d'12 ciutats de la regió metropolitana de Barcelona. L'Assemblea constarà de tres trobades presencials de debats de 9.00 h a 14.00 h els dies: 21 de març (Barcelona), 25 d'abril (Sabadell) i 23 de maig (L'Hospitalet).
 
Consulta la resta d'activitats a l'agenda de la Capital Europea de la Democràcia.
 

 

Política de cookies