Actes externs
El tomàquet Mandó i l'horta oblidada. Varietats locals, horts urbans i pagesia a Collserola
Organitza: L'olivera cooperativa, PEMB i Espai Consum Responsable
18:30 h.
En poc més de mig segle, l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha perdut la meitat de la seva superfície útil agrícola, reduïnt la seva activitat agrària, la ramaderia i la silvicultura a la pràctica extinció. Malgrat tot, unes poques productores es resisteixen a desaparèixer i tiren endavant projectes que preserven el nostre llegat agrícola. Els escoltem?
Torna el Cicle de diàlegs Can Calopa, tres sessions de taules rodones organitzades per la cooperativa L'olivera, el PEMB i Espai Consum Responsable, per abordar qüestions dels àmbits social, econòmic, ecològic i climàtic des del punt de vista de l'agricultura periurbana i el consum responsable.
El proper 21 de juliol a les 18:30 h, tindrà lloc a la Masia Can Calopa (Barcelona) el primer diàleg del cicle, titulat 'El tomàquet Mandó i l'horta oblidada. Varietats locals, horts urbans i pagesia a Collserola'. A la trobada hi compareixeran la cuinera de renom del restaurant Samproniana Anna Parellada; Nacho Peres, responsable de l'horticultura de Green For Food, i l'Alfred March, president de Collserola Pagesa.
L'objectiu de la xerrada serà parlar d'aspectes com la recuperació de varietats autòctones com el tomàquet Mandó de Collserola, la creació d'horts urbans, la proliferació de cooperatives de consum responsable i la tasca ingent d'associacions com ara Collserola Pagesa.
No t'ho perdis, inscriu-te aquí!