Tom Wright, president de la RPA, visita el PEMB

  • 28-07-2016
  • Actualitat del PEMB
  • 154 Lectures

Tom Wright, president de la Regional Planning Association de Nova York (RPA), va visitar el PEMB el passat 26 de juliol. Aprofitant la seva visita,  es va realitzar una petita trobada tècnica per conèixer l'activitat que du a terme aquesta associació, que té una finalitat i objectius semblants als del PEMB, malgrat el diferent context social i institucional.

Tim Wright presentant la RPA a la seu del PEMB
Tim Wright presentant la RPA a la seu del PEMB

La RPA és una organització sense ànim de lucre fundada l'any 1922 que té com a objectiu treballar per definir una visió estratègica per a la regió metropolitana de Nova York,  en els camps de la planificació urbanística, transport, desenvolupament econòmic o l'habitatge, entre altres. L'àmbit d'actuació geogràfic de l'associació inclou 21 comptats dels estats de Nova York, Nova Jersey i Connecticut, que al seu torn comprenen 783 municipis i una població de més de 20 milions d'habitants. S'estima que el PIB regional és proper als 1,5 bilions de dòlars.

En el decurs de la seva història ha generat tres plans estratègics de metròpoli (als anys vint, seixanta i noranta del segle passat) i està en procés d'elaboració del quart pla estratègic. Temes com l'ampliació del metro per la Segona Avinguda, l'establiment d'una taxa de congestió per la zona centre i baixa de Manhattan, la construcció de nou habitatge social o la construcció d'un nou túnel per sota del riu Hudson són alguns dels grans projectes que la RPA ha promogut de manera activa en els darrers anys.

Mateu Hernández, director executiu de Barcelona Global, forma part del consell assessor internacional del quart pla estratègic. Des del PEMB volem agrair-li les gestions que han permès la visita.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Poltica de cookies