L'equip de l'Institut Poble Nou guanya el repte plantejat pel PEMB a la 5a edició del MetròpolisFPLab

El projecte d'innovació guanyador té com a objectiu augmentar el coneixement i la interacció entre el jovent de la regió metropolitana amb una gimcana

  • 08-06-2023
  • Actualitat del PEMB
  • 229 Lectures

El passat 1 de juny es va celebrar a l'Institut Provençana de l'Hospitalet l'acte de lliurament de diplomes de la 5a edició del MetròpolisFPLab, programa d'innovació impulsat per l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Fundació BCN Formació Professional i la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa pretén acostar l'alumnat de formació professional al món laboral potenciant l'emprenedoria, el treball en equip, les competències clau i l'experimentació a través de la resolució del repte plantejat per les entitats adherides al programa.

Guanyadores del repte plantejat pel PEMB
Guanyadores del repte plantejat pel PEMB

L'equip guanyador del repte del PEMB d'aquesta edició “Com podem aconseguir que els i les joves coneguin i interactuïn amb altres llocs de la regió metropolitana de Barcelona que no es trobin al seu barri o ciutat?”  està integrat per quatre alumnes de les branques d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (perfil: ciberseguretat) i d'Administració i Finances (perfil: assegurances) de l'Institut Poble Nou de Barcelona.

La seva proposta es basa en fer una gimcana amb equips de tres a cinc persones per diferents punts ubicats a diferents municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona per tal de fomentar que els joves es desplacin i coneguin nous llocs. El projecte inclou una proposta de recorregut (amb set ubicacions diferents) i les proves a fer així com el sistema de puntuació que es farà servir i el premi final: una T-jove. L'equip també ha desenvolupat un web, en fase de proves, perquè els usuaris interessats puguin informar-se i inscriure's a les activitats que també es promocionaran a les xarxes socials.

Per desenvolupar el projecte, l'equip guanyador rebrà una beca formativa i farà una estada tutelada de dos mesos a la seu del PEMB, al Canòdrom-Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica. Per la seva banda, com a novetat d'aquesta edició, el tutor/a del centre formatiu ha rebut un xec-regal per un valor de 150 euros per a la compra de llibres.

A l'acte final hi van assistir 140 persones de 14 centres de formació professional de Barcelona, Àrea Metropolitana, i municipis de Mataró i Granollers que, per primera vegada, han participat en el programa gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

En l'acte hi van intervenir David Quirós, tinent d'alcaldia de l'Àrea d'Educació, Innovació i Cultura de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat; Ramon Murillo, director de l'Institut Provençana; Montserrat Ballarín, vicepresidenta de Desenvolupament Social i Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; Neus Pons, directora-gerent de la Fundació BCN Formació Professional; i Teresa Sambola, coordinadora de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona. En la cloenda va intervenir Fabián Mohedano, president executiu de l'Agència Pública de Formació Professional de Catalunya.

Algunes dades significatives de la 5a edició del MetròpolisFPLab:

1.350 participants de 44 centres educatius (54% dones); 13 empreses que han plantejat 13 reptes als quals s'han presentat 365 projectes; 13 centres i equips guanyadors.

Vídeo


  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies