Jordi Martí, nomenat nou president de la Comissió Executiva del PEMB

El Consell Rector de l'associació aprova donar impuls al nou pla estratègic metropolità 2030

  • 18-06-2020
  • Actualitat del PEMB
  • 157 Lectures

El regidor de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de planificació estratègica de l'AMB, Jordí Martí, ha estat nomenat avui durant la reunió del Consell Rector nou president de la Comissió Executiva del PEMB, en substitució de Janet Sanz. L'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'AMB, Ada Colau, ha presidit la reunió semipresencial i que ha servit també per aprovar donar un nou impuls al nou pla estratègic metropolità amb la mirada posada al 2030 i per donar compliment als diversos aspectes formals relacionats amb el funcionament de l'associació com l'aprovació del pressupost i de la Memòria de 2019.

Jordi Martí durant la reunió del Consell Rector del PEMB
Jordi Martí durant la reunió del Consell Rector del PEMB

L'alcaldessa de Barcelona, ha posat de manifest que ens els darrers quatre anys la composició del Consell s'ha renovat gairebé al 100%. “Energies renovades per a una associació que en aquest moment torna a ser l'espai on podem conjugar la implicació del conjunt de la societat metropolitana amb l'abast territorial adequat per pensar el futur de manera compartida”, ha assegurat, alhora que ha posat el PEMB com a instrument necessari, com ha fet al llarg de tres dècades, com a espai de debat i col·laboració entre tots els actors implicats en el desenvolupament de la metròpoli barcelonina: administracions públiques, empreses, entitats econòmiques i socials, universitats i centres de recerca i, de manera molt especial, la ciutadania que cada cop ha de tenir un pes més important en la presa de decisions.

Amb aquest esperit, ha dit, és amb el que l'associació enfronta la posada en marxa d'un nou pla estratègic, el sisè des del 1990, que liderarà Jordi Martí Grau, en qualitat de vicepresident de planificació estratègica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per la seva banda, el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, ha fet balanç del 2019 i ha explicat que 3 factors van marcar les activitats del PEMB:

-          Les eleccions municipals de la primavera

-          Els canvis en els organismes i de composició dels òrgans del PEMB

-          La participació en projectes externs com el Pla Director Urbanístic, la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, la Taula d'Emergència climàtica, o la Xarxa per una Barcelona Inclusiva, el pacte per un 22@inclusiu o la comissió de treball de les 3 xemeneies, aportant la visió metropolitana a tots els projectes.

Durant la seva intervenció, Estela també ha posat de manifest que el PEMB durant el 2019 va promoure el debat metropolità en relació a la governança de l'AMB, per primera vegada es van organitzar debats preelectorals amb dimensió metropolitana, es van portar també per primera vegada esdeveniments de ciutat com la Mobile Week i la Smart City Week a la regió metropolitana de Barcelona, i també es va promoure la formació de la mà del CUIMPB. De la mateixa manera, també ha volgut posar en valor que a nivell intern, durant el 2019 es van implementar mesures de conciliació com el teletreball.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies