Fa 25 anys que es aprovar el primer pla estratègic

  • 20-03-2015
  • Actualitat del PEMB
  • 74 Lectures

Fa vint-i-cinc anys que es va aprovar el primer Pla Estratègic Econòmic i Social Barcelona 2000, amb l’objectiu d'aprofitar l’impuls de la nominació de Barcelona com a seu dels JJOO i donar continuïtat a la transformació que aquest fet va suposar per a la ciutat. Amb el pas dels anys, a partir del 2000, l’àmbit d’actuació dels plans estratègics es va estendre a tota la metròpoli.

Origens del Pla
Origens del Pla

En aquesta primera fase destaquen especialment Pasqual Maragall, que en aquell moment era l’alcalde de Barcelona; Francesc Raventós, president del Comitè Executiu, i Francesc Santacana, coordinador general del Pla Estratègic des de la seva constitució el 1988 fins el 2014.

Aquest primer pla contenia el model que es volia per a la Barcelona d’aleshores: objectiu general, línies estratègiques, objectius específics, accions i mesures necessàries per assolir l’objectiu marcat.

Les institucions ecòmico-socials * més rellevant del territori van recolzar l’aprovació d’aquest primer pla: Ajuntament de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, Cercle d’Economia, Comissons Obreres, Consorci de la Zona Franca, Fira de Barcelona, Foment del Treball Nacional, Port Autònom de Barcelona, Unió General de Treballadors i Universitat de Barcelona.

Les institucions membres del Comitè Executiu del Pla van signar un declaració en què deia: “Totes les institucions sensibles i preocupades per l’esdevenir de la ciutat i representatives dels seus sectors econòmics i socials, acorden de manera unànime dedicar els esforços necessaris per dur a terme aquest Pla Estratègic per al bé de Barcelona i dels seus ciutadans”.

Era la primera vegada que un conjunt d’institucions unien els seus esforços per crear un projecte comú que els servís de referència per al futur. El caràcter participatiu del Pla era, i és, la seva garantia d’èxit.

 

* S’ha mantingut el nom que tenien les institucions en el moment de la signatura de la declaració

 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies