El repte del PEMB al MetròpolisFPLab ja té guanyadores: un equip de l'Institut Esteve Terrades de Cornellà

El projecte d'innovació presentat servirà per fomentar la participació del jovent en activitats culturals a través d'una aplicació mòbil

  • 05-07-2022
  • Actualitat del PEMB
  • 156 Lectures

Un projecte de l'Institut d'Educació Secundària Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat, és el guanyador del repte per millorar la implicació i consum del jovent en l'oferta cultural de la regió metropolitana de Barcelona, proposat pel PEMB en la 4a edició del MetròpolisFPLab, una iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional que busca posar en valor el talent de l'alumnat.  

El repte del PEMB al MetròpolisFPLab ja té guanyadores: un equip de l'Institut Esteve Terrades de Cornellà
El repte del PEMB al MetròpolisFPLab ja té guanyadores: un equip de l'Institut Esteve Terrades de Cornellà

L'equip guanyador, integrat per 3 alumnes, ha rebut una beca formativa remunerada de dos mesos al PEMB, lliurada el passat divendres 1 de juliol a l'entrega de premis, la qual va tenir lloc a l'Escola Algueró, l'institut de formació professional de Sant Just Desvern, on també va intervenir Joan Basagañas i Camps, alcalde del municipi. En aquesta edició, 5 dels 12 equips guanyadors són de municipis metropolitans: Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac i Cornellà de Llobregat.   

'Com podem augmentar la participació dels joves en les activitats culturals del seu entorn?' és el repte que el projecte guanyador ha resolt de la millor manera: amb MatchMe, una solució innovadora i accessible que proposa crear una xarxa social per connectar persones interessades en diferents activitats relacionades amb la cultura.  

Considerem que és necessari crear aquesta aplicació perquè els joves d'avui en dia moltes vegades no coneixem a gent que tingui els mateixos gustos culturals que nosaltres, que realitzi activitats properes a la nostra ubicació o que aquestes activitats es duguin a terme en un horari compatible. A vegades simplement volem anar-hi, però no ho fem per manca de companyia' —  han explicat les creadores del projecte com a exemple de les motivacions darrere la seva idea.  

L'aplicació permetria a les persones usuàries proposar plans culturals i  trobar gent afí amb qui compartir aquestes experiències. Un sistema de filtratge ajudaria a seleccionar les ofertes i persones que més s'adaptin als seus gustos, segons tipus d'activitat, edat, zona geogràfica, gènere o cost econòmic, entre d'altres. MatchMe comptaria també amb un sistema d'avaluació on es podrien deixar opinions a través d'un bloc de comentaris, així com compartir fotos d'activitats passades i parlar a través d'un xat. 

En aquesta 4a edició del MetròpolisFPLab, han participat un total de 12 entitats i s'han presentat més de 700 alumnes, provinents de 32 centres educatius. La iniciativa permet, d'una banda, que l'alumnat s'apropi al mercat laboral potenciant l'emprenedoria, el treball en equip, les competències clau i l'experimentació, a través de la metodologia d'innovació oberta en un entorn real. I, de l'altra, incorporar la mirada de les generacions més joves a la missió, en aquest cas la de “vitalitat cultural”, del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic de la regió metropolitana de Barcelona.  

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies